Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.L.B.

21. 05. 2018. 22:02   >>  21:53

U JUTARNJEM

O porodiljskom odsustvu, djeci u saobraćaju

U okviru rubrike "Pitajte advokata" govorimo o porodiljskom odsustvu! Pravo na ovu vrstu odsustva radi njege djeteta, stiču zaposlene žene po ugovoru o radu (neodređeno ili određeno vrijeme) pod uslovom da je bolovanje otvoreno najkasnije 28 dana pred planiran termin za porođaj. Porodilja nema obavezu da radi, ali ostvaruje prava na naknadu zarade za cjelokupno vrijeme trajanja odsustva. Sve nedoumice na ovu temu možete riješiti jednim pozivom i uključenjem u naš program.

- Zakoračiti u svijet odraslih nije lako, a jedan od prvih koraka dešava se u saobraćaju. Od životnog doba u određenoj mjeri zavise prije svega psihofizičke sposobnosti za učešće u saobraćaju, pa samim tim i ponašanje u njemu. I na jednom i na drugom kraju životnog doba ove sposobnosti su smanjene. U ranoj mladosti i u poznoj starosti su toliko upitne da se smatra društveno cjelishodnim i opravdanim, ne samo ograničiti učešće u saobraćaju ovim kategorijama, nego i drugim učesnicima nametnuti obavezu posebne pažnje prema ovim starosnim grupama. Projekat “Bezbjednost djece u saobraćaju i glavna projektna aktivnost: "Publikacija saobraćajne slikovnice", biće vam predstavljeni ovog jutra.

- Fondacija Konrad Adenauer najboljim studentima sa crnogorskih univerzitateta dodjeljuje devet stipendija godišnje od 2002. god, sa ciljem da se mladim, ambicioznim i vrlo nadarenim ljudima ponudi dodatni podsticaj u njihovim naporima i težnjama da postanu intelektualna elita društva i odgovorni nosioci budućeg demokratskog razvoja. Kako do stipendije, govorimo u 7:30h.

- Promovisaćemo novi spot za pjesmu “Maslina” pjevačice Jelene Kažanegre, a najavićemo i jednu od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi SPARK.ME, koja se održava 26. i 27. maja u Budvi.

- Kultura, turizam, sport, svjetske zanimljivosti, i danas visoko na listi naših prioriteta.

Jutarnji program “Dobro jutro Crna Goro” - 22. maj (utorak)
Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović
Urednica redakcije: Ljiljana Savić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније