Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 05. 2018. 22:06 >> 21:55

U JUTARNJEM

O turizmu, šumama, poremećajima ishrane...

Jutarnjem programu govorimo o:

- Početak ljetnje sezone obilježila je dosta dobra posjeta pa se ugostitelji već sada nadaju pozitivnijim rezultataima u odnosu na prethodnu godinu. Kako gostima obezbijediti bolju ponudu i ponukati ih da se opet vrate? Šta predviđa novi Zakon o turizmu? Da li bi mogao stimulisati razvoj ove strateške djelatnosti, zaustaviti sivu ekonomiju i stvoriti nesmetan rad onih koji legalno posluju, pitamo gospodina Dragana Purka Ivančevića, predsjednika Odbora za turizam.

- Uskoro će u Podgorici biti održana konferencija za temu “Značaj šuma i ekosistemske usluge u zaštićenim područjima”. Događaju će, pored naših predstavnika, učestvovati i gosti (eksperti iz oblasti šumarstva iz država regije- Slovenija, Hrvatska, BIH, Srbija, Makedonija). Ovo je idealan povod da se podsjetimo realizacije projekta “Upravljanje u šumama nacionalnih parkova CG”. Mr Slobodan Stijepović - stručni saradnik za oblast šumarstva u nacionalnim parkovima CG i dr Veselin Luburić - savjetnik direktora za zaštitu, planiranje i održivi razvoj naši jutrošnji gosti.

- U svakom trenutku pet do deset miliona ljudi pati od anoreksije, bulimije ili nekog drugog poremećaja ishrane. To su ozbiljni poremećaji ponašanja u vezi sa hranom nastali usljed dejstva više faktora. Kada se govori o ovim poremećajima prije svega se misli na anoreksiju i bulimiju, mada se danas u tu grupu svrtavaju i kompulsivno prejedanje, ortoreksija i drugi. Doktorka Zorica Đorđević - Institut za javno zdravlje, odgovara na vaša pitanja, i najavljuje otvaranje ambulante za poremećaje ishrane u Podgorici.

- Vjerovatno da nema djeteta koje se bar jednom nije požalilo na bol u grudima, što roditelje uvijek zabrine. Najčešće se bolovi u grudima javljaju kod adolescenata - nešto češće kod djevojčica. Veoma rijetko se žale djeca mlađa od pet godina. U organizaciji zajednice Hrvata i prijatelja Crne Gore, u četvrtak, 24. maja u multimedijalnoj sali Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović” biće održana dva vrlo važna i korisna predavanja na temu “Alergije kod djece” doktorke Đurđice Ostojić i “Bolovi u grudima kod djece i adolescenata” o kojoj će pričati doktorka Svjetlana Zeković koja je naša gošća.

- Kultura, turizam, sport, svjetske zanimljivosti, i danas visoko na listi naših prioriteta.


Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović
Urednica redakcije: Ljiljana Savić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније