Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

11. 06. 2018. 22:16   >>  22:15

TEMA JUTARNJEG

Možemo li uticati na učesnike u saobraćaju?

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Svjetska istraživanja pokazuju da u saobraćajnim nesrećama svakog dana život izgubi više od 3.500 osoba. Prethodni period u Crnoj Gori obilježila je crna statistika na crnogorskim ulicama. Šta je razlog toliko čestih saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama? Možemo li uticati na učesnike u saobraćaju? Da li bi novo pooštravanje kaznenih mjera promijenilo stanje u kojem smo zaglavljeni decenijama?

- Na osnovu konsenzusa eksperata o izgledima klime u regionu jugoistočne Evrope, objavljeni su sezonski izgledi temperature i padavina na veb-strani virtuelnog centra za klimatske promjene. Ekstremno topli vremenski uslovi počeli su već u aprilu, a toplo vrijeme prigrlilo je jugoistok Evrope i moguće, najavilo izuzetno toplo ljeto. Sa stručnjacima iz Hidrometeorološkog zavoda, govorićemo o temperaturnim skokovima ali i vodenim bilansima za period koji će uslijediti.

- Za razliku od oružja u ilegalnom, oružje u legalnom posjedu potegnuto je u manje od 10 posto slučajeva izvršenja krivičnih djela. Višegodišnja praksa pokazuje da se u najvećem broju ubistava, ranjavanja i razbojništava koriste neprijavljene, pa i zabranjene puške, pištolji i drugo naoružanje. Ovaj argument je ključni u brojnim zahtjevima koji stižu na adresu države od koje se traži da liberalizuje politiku posjedovanja i nošenja oružja. Ovakvom stavu na ruku ide i trend naoružavanja širom svijeta, uglavnom pravdan povećanjem bezbjednosnih rizika i terorizma, koji podrazumijeva i samopomoć građana. Na temu naoružanja, dozvola i pravilnika, govorimo sa advokatom Antoniom Brajovićem.

- Poseban tretman imaće naši najmlađi gosti i njihovi treneri, koji će govoriti o fizičkim naporima sa kojima smiju da se nose djeca uzrasta četiri i pet godina.

- Promovišemo novi broj časopisa „Komuna“, ali govorimo i o zakonima Javnih nabavki.

- U dijelu koji svakog jutra posvetimo turizmu, govorimo o turističkim potencijalima Njeguša ali i nikšićkog kraja. Provjerićemo koliko posla imaju veterinari sa sjevera, koliko u junu koštaju drva za ogrijev, ali i ko sve u Crnoj Gori proizvodi vrhunski sir i pršut...

Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović
Urednica redakcije: Ljiljana Savić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније