Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 06. 2018. 22:39 >> 22:29
1

U JUTARNJEM

O elektronskim zdravstvenim knjižicama

U emisiji govorimo o odlaganju tendera za uvođenje elektronskih zdravstvenih knjižica. Iako je procedura trebalo da bude okončana u ovoj godini, odložena je nakon sastanka Fonda za zdravstveno osiguranje i tri ministarstva. Ministarstvo javne uprave tražilo je da se sagleda mogućnost uvođenja jedinstvene kartice, koja bi služila ujedno i kao lična karta, vozačka dozvola i zdravstvena knjižica. Više u razgovoru sa direktorom FZO-a, Seadom Čirgićem.

U nastavku o:

- Legalizaciji objekata. Još mjesec je ostalo do isteka roka za podnošenje zahtjeva za legalizaciju bespravno sahrađenih objekata. Broj prijava u Crnoj Gori je manji od očekivanog. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma podsjećaju da rok neće biti produžavan i da će vlasnici koji ne podnesu zahtjev morati da plaćaju naknadu za korišćenje zemljišta. Drugi oblik sankcionisanja je rušenje.

- Radu Tržnica i pijaca d.o.o. Podgorica čija je djelatnost od javnog interesa. U emisiji ćemo čuti kako se upravlja pijačnim objektima u Glavnom gradu i da li ima propusta u održavanju ukupne higijene u zelenom pijačnom prostoru. Biće riječi i o situaciji na stočnoj i kamionskoj pijaci.

- Aktivnostima Uprave pomorske sigurnosti u Baru koja se vrijedno priprema za ljetnju sezonu. U funkciji je broj telefona 129 na koji građani mogu besplatno prijaviti sve nepravilnosti na moru. Kojom dinamikom teku aktivnosti, za Jutarnji program govori načelnik za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja, Zarko Lukšić.

- Bezbjednosti kupališta na pragu ljeta. Privedene su kraju pripreme za turističku sezonu. Kakve su obaveze imali zakupci plaža, kakav je kvalitet vode za kupanje i kome je uručen prepoznatljiv sertifikat “Plava zastavica“, čućemo od Ivane Lazović iz JP Morsko dobro.

- U Jutarnjem programu možete pogledati priče o seminaru posvećenom polozaju Roma i Egipćana, konkursu “Crna Gora, moja domovina“, podgoričkom kulturnom ljetu i brojne druge.

Najavljujemo:

- Projekat "Uspostavljanje pravilnog sistema upravljanja ambalažnim otpadom u opštini Budva“. Projektne aktivnosti prikupljanja, selektivnog odlaganja i dalje reciklaže ambalažnog otpada biće realizovane od 15. juna do 15. septembra, pod sloganom „Uhvati čist talas“.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. U četvrtak ćemo biti u posjeti Univerzitetu CG koji je dobio opremu za studente oštećenog vida i sluha, a biće riječi i o Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje možete pratiti na našim kanalima od sjutra.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније