Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavila: M.L.B.

22. 06. 2018. 22:14 >> 22:02

PRIČA O AVGANISTANU

Gost Jutranjeg novinar Portala Filip Rakonjac

U Jutranjem programu o najsavremenijoj metodi liječenja najčešće aritmije - atrijalne fibracije.

U Kliničkom centru Crne Gore prvi put je urađena savremena metoda liječenja upotrebom radiofrekventnme energije uz korišćenje katetera sa senzorom. Metodu je izveo kariodlog KCCG dr.sc. med. Mihailo Vukmirović. On će biti naš gost i upoznaće nas sa prednostima nove metode liječenja.

Najavljujemo Prvi crnogorski ”Senior Fest – nekad i sad” koji će se 30. juna održati u Podgorici, na brdu Gorica. Fest je rezultat entuzijazma grupe gradjana okupljene oko projekta Senior Net, u okviru kojeg je pokrenut i prvi crnogorski portal za seniore, penzioneri.me . Ugostićemo PR Senior festa Milenu Čavić i predsjednika mjesnog udruženja penzionera Stara varoš -Brana Vukčevića.

U TV arhivu podsjećanje na važan istorijski događaj, Belvederske demonstracije 26. juna 1936. godine. Bila je to reakcija na obespravljen položaj Crne Gore u Kraljevini Jugoslaviji, a učestvovalo je više hiljada građana. Demonstracije su ugušene u krvi, ali ne i ustanička iskra crnogorskog naroda. Povodom 50 godina od Belvederskih demonstracija, 1986. snimljena je emisija autora Milorada Radetića. Emitovaćemo uvodni dio “Priče o Belvederu”.

U EU kutku govorimo o konkursu “Evropa i ja” koji je održan u okviru projekta "EU4ME". Naša gošća biće saradnica u Sektoru za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore Svetlana Pešić.

Novinar Portala RTCG Filip Rakonjac bio je u ekskluzivnoj posjeti crnogorskim vojnicima u Avganistanu. Biće gost Jutra i govoriće o svokm iskustvu, zadacima naših vojika, motivima, obavezama i tome kako izgleda radni dan pod oružjem, 5 000 km daleko od kuće.

Događaj koji će okupiti omladinu i podstaći omladinsko druženje je festival igara bez granica - “Follow Us Summer Fest 2018 ”koji će se u subotu i nedjelju (23. i 24.juna) održati u Tuzima. Iz organizacionog tima ugostićemo Roberta Siništaja.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Ekipa sa terena uživo izvještava :

-iz Plantaža, sa Ćemovskog polja, u toku je berba breskve, a narednog mjeseca počinje berba stonih sorti grožđa, za šta je potrebno 170 radnika;

- sa “Marokanske neđelje zanatlija”, koja se održava na Trgu Nezavisnosti;

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće krem čorbu od celera i plavog sira.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Meridijani, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније