Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 06. 2018. 23:03 >> 22:52

U JUTARNJEM

Gošća svjetska šampionka u bodibildingu

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) upisuje novu generaciju studenata. Prijave za konkurs podnose se 25. 26. i 27. juna. Sa detaljima će nas upoznati gost Jutarnjeg programa, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju FCJK Ethem Mandić i prodekan za nastavu Aleksandar Radoman.

U nastavku:

Predstavljamo treći roman „Đina“ crnogorske autorke Nina Vuksanović, koji govori o moralnim predrasudama crnogorskog naroda. Autorka će biti naša gošća.

U toku je priprema akcije "Let's do it, Montenegro!", ove godine pod sloganom "Nastavljamo drugačije". Pokret je prerastao u globalnu mrežu sačinjenu od devet miliona volontera iz 111 država, koji su u svojim državama organizovali brojne akcije čišćenja. Naša gošća dolazi iz organizacije koja je nosilac akcije u CG- Asocijacije za demokratski prosperitet ZID, Milena Šćepanović.

Saznajte kako je proteklo obilježavanje Olimpijskog dana u Nikšiću.

Bjelopoljka Ljubica Šekularac svjetska je šampionka u bodibildingu. Na Svjetskom prvenstvu u Brezicama, u Sloveniji u federaciji International Federation of BodyBuilding & Fitness, Ljubica Šekularac je osvojila novo zlato i postala svjetski šampion. Ona će biti naš gost kao i njen sin Stefan Šekularac, bodibilder i trener, inače, predsjednik WFF-a za Crnu Goru. Popularni “Kolos” dobio je priznanje za doprins razvoju ovog sporta.

U Jutarnjem programu PREMIJERA novog spota Bojana Delića za pjesmu “Brodolomci”.

Najavljujemo audio-vizuelni projekat “The Psychedelic Cinema Orchestra” koji će se u okviru evropske turneje predstaviti podgoričkoj publici 26. juna u organizaciji Uduženja “Open Sound”. Čine ga američki muzičari Ken Winokur ​(Alloy Orchestra), ​Jonathan LaMaster​ ​(Cul De Sac)i Dana Colley​ ​(Morphine).​ ​Nastao je kao saradnja multimedijalnih umjetnika Ken Brown​-a i Ken Winokur-a, sa idejom da se revitalizuju video snimci koje je Ken Brown napravio u periodu 1967-1969 godine. The Psychedelic Cinema Orchestra su nastupali na prestižnim mjestima u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa detaljima će nas upoznati predsjednik Udruženja “Open Sound” Dragan Dubljević.

Ena Topčibašić je briljirala u februaru ove godine kada je položila prijemni ispit na Bečkoj muzičkoj akademiji (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien), na kojoj će nastaviti školovanje od oktobra u klasi profesora Martina Vuche. Njen cij je jasan - karijera muzičkog izvođača i ostvarenje na polju operske umjetnosti. Ena će biti gošća Jutra.

Zanimljiva modna priča stiže nam iz Splita, o dizajneru koji je i naš kolega - Šimi Kovačeviću. Početkom juna premijerno je predstavio svoju kolekciju na popularnoj „Monturi“, splitskoj smotri mode.

Emitujemo drugi dio putopisa Edina Krnića iz nekadašnje prijestonice Kine, iz Ksiana, o vojnicima od terakote.

Pogledajte zapis o matičaru Tomislavu Bulajiću iz Vilusa, koji je vjenčao mnoge parove, a specifičan je po tome što je, kako kažu u narodu -taličan - jer nema nijedan razvod. Parovima sugeriše da se vole i da rade na potomstvu.

Ekipa sa terena uživo izvještava sa takmičenja Guming, koje će se održati na sastavcima Zete i Morače...Posjetićemo i Žabljak Crnojevića i izvještavati uživo sa humanitarne akcije. Porodica Glendžo, koja živi u inostranstvu i koja je u prethodnom periodu više puta pomagala građanima Crne Gore, nastavlja sa svojom humanom misijom. Nakon saradnje sa Crvenim krstom Crne Gore, u kojoj su prethodne dvije godine, obezbijedili sredstva za nabavku humanitarnih paketa za oko 4000 porodica, sada pomažu samohranoj majci koja živi sa četvoro djece, da dobije ljepši i pristojniji krov ad glavom.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće salatu od hobotnice.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Meridijani, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније