Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavio: F.R.

11. 07. 2018. 22:20   >>  22:07

U JUTARNJEM

O Genetičkim testovima, Danu državnosti

U Jutarnjem programu gledajte:

Genetički testovi: Početkom ove godine sa radom je počelo prvo genetičko savjetovalište u Srbiji, čije aktivnosti pokrivaju tri polja djelatnosti: genetičke konsultacije, analize iz oblasti molekularne genetike i stručne edukacije zdravstvenih radnika različitih specijalnosti. Genetskom analizom uzetih uzoraka (brisa sluzokože usne duplje) dobijaju se informacije koje svakom pojedincu omogućavaju da upozna svoju genetsku osnovu i sazna koje su potencijalne prijetnje za njegov organizam, a koje na vrijeme može spriječiti promjenom životnih navika. Sve što nas interesuje o genetici i genetskom testiranju, saznaćemo od doktorke Ivane Buzadžić.

Priprema za Dan državnosti: U emisiji bavimo se ubrzanim pripremama crnogorskih opština za Dan državnosti. Provjerićemo na koji način Crna Gora obilježava ovaj važan datum, kako 13. jul slavi dijaspora, ali i kako izgleda spomenik Ljubu Čupiću koji će 13. jula biti otkriven na novom nikšićkom trgu.

Dani folklora u Podogorici i Danilovgradu: Folklor je uopšteno ime za umjetnost koja, u ustaljenim tradicionalnim oblicima, živi u narodu i, kao posebna forma prenosi se sa generacije na generaciju. Tokom vjekova, crnogorski folklor evoluirao je što je uticalo i na prenošenje originalnosti narodnih tvorevina. Kola danas i ona od prije pedeset godina, iako sa istim imenima i nazivima, pokazuju primjetne razlike. Narodni duh, najsnažniji pokretač svih ideja u umjetnosti, nikada ne miruje. Ljubitelji folklora ovih dana mogu uživati u divnoj folklornoj smotri u dva naša grada - Danilovgradu i Podogorici.

Najbolji stonoteniseri u Crnoj Gori: Hercegnovski stonoteniski klub Novi koji je osnovan 2016. godine, za kratko vrijeme postigao je ogroman napredak u organizacionom i u takmičarskom smislu. U drugoj godini postojanja i takmičenja, Novi je superiorno osvojio prvo mjesto u Prvoj ligi Crne Gore, a plasman u Super ligu obezbijeđen je bez ijednog poraza u Prvoj ligi. Taj rezultat su ostvarili Zoran Rešetar,Viktor Rogić, Lazar Janković i Hristijan Jovanov.

KotorArt: Tradicionalan početak programa KotorArt Don Brankovi dani muzike rezervisan je za 13. jul ispred Katedrale Sv. Tripuna. Ovaj događaj nosi epitet jednog od najznačajnijih umjetničkih događaja u Crnoj Gori, a od prije nekoliko godina ima značaj i za lokalnu kulturnu baštinu. Don Brankovi dani muzike, 17. po redu, u okviru ovogodišnjeg izdanja KotorArta biće započeti muzičkim djelom, porudžbinom festivala, koju je komponovao multimedijalni umjetnik i muzičar Rambo Amadeus. Sara Lakićević - PR festivala, naša gošća.

Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović

Urednica redakcije: Ljilja Savić

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније