Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

03. 08. 2018. 22:03   >>  22:08

SA MARIJOM RAZIĆ

Tema Jutra: Žene u nauci

Gošće Jutarnjeg programa su dobitnica H2020 Marija Kiri Individualne stipendije u Italiji, doktor nauka Radenka Krsmanović Whiffen, koja će svoju stipendiju realizovati u ENEA Casaccia Istraživačkom centru u Rimu i stipendistkinja H2020 – Marija Kiri programa Milena Vujanović, fizičarka koja je sa PMF -a prvo otišla u ljetnju školu CERN-a, zatim dobila stipendiju za istraživanja o tamnoj materiji u Liverpulu i tamo je sada na doktorskim studijama. Biće angažovana i u Ljetnjoj školi nauke na Ivanovim Koritima.

Govorimo o rezultatima kampanje "Eee da mi je", koja je prethodnih mjesec i po pozivala građane i građanke Crne Gore da iskažu svoje želje na veb sajtu eeedamije.com, kako bi one sa najviše glasova pronašle svoje mjesto na city light-ovima u Podgorici, Kolašinu i Bijelom Polju. Kampanju je organizovala nevladina organizacija Queer Montenegro u partnerstvu sa NVO Juventas i Spektra sa ciljem skretanja pažnje na visok stepen homofobije i transfobije u crnogorskom društvu.Naš gost biće aktivista organizacije Queer Montenegro Danijel Kalezić.

Najavljujemo promociju knjige "Panjega" autora Dragana Mitova Đurovića koja će se održati u nedjelju u mjestu Začir, nedaleko od Cetinja, u ambijentu izvora Lijeska.

U programu će učestvovati prof. Vasilije Kusovac, Stefan Marković, a autor će biti gost Jutra.

Iz naše filmske zbirke u TV arhivu (12.05h, I program), možete pogledati dokumentarni film "Ukroćene vode", iz produkcije Lovćen filma 1958.godine. Uz najavu rekonstrukcije HE "Piva", ovo je priča o izgradnji hidroenergetskog sistema Gornja Zeta i prve hidroelektrane u Crnoj Gori, Perućica, sredinom prošlog vijeka.

Druga priča je o ronilačkoj porodici Miković i prvom ronilačkom klubu u Baru osnovanom početkom 70-tih. Za najavu TV arhiva u Jutarnjem programu, izdvojili smo priloge iz informativne emisije "Kroz Crnu Goru". Početkom avgusta 1971. godine Bjelopoljci su čekali dogradnju hotela Sandžak i izgradnju Robne kuće Beograd, a u Ivangradu je boravila poznata glumica Kiti Svon koju je liječio čuveni travar i vidar Jovan Šaljić.

Esad Merulić predstaviće premijerno u našem programu novu pjesmu "Neoženjen".

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Budve iz Ljetnje arheološke škole "Arheolab", iz Kotora, sa 17. Internacionalnog ljetnjeg karnevala, a govorićemo i o zanimljivim turističkim sadržaja kojim obiluje stari kotosrki grad.

Donosimo izvještaj sa 9. Bedem festa koji se održava u Nikšiću.

Izvještavamo i iz etno kampa u Kolašinu, upoznaćemo vas sa turističkom ponudom Bjelasice, a prenosimo i atmosferu sa Festivala tamburaša u Bijelom Polju.

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

Za specijlitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće kolač sa urmama.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније