Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 08. 2018. 22:00   >>  21:48

U JUTARNJEM

O lažiranju saobraćajnih nezgoda

U našoj redovnoj kontakt rubrici "Pitajte advokata" govorimo o lažiranju saobraćajnih nezgoda. Namještanje saobraćajnih nezgoda sve je učestalije, glavni motiv izvršiocima su velike svote novca. Najvažniji elementi ovih krivičnih djela su davanje lažnih mišljenja i podnošenje lažnih izvještaja prilikom isplate štete. Na naša i vaša pitanja odgovara advokat Sava Popović.

-Područje Skadarskog jezera je, zbog njegove veličine, razuđenosti i mediteranske klime, jedno od najbogatijih staništa ptica u Evropi. Posebno mjesto u ovom biodiverzitetu uživaju pelikani koji spadaju u grupu veoma rijetkih ptica na našem kontinentu. Ekspertski tim otnitologa Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i Prirodnjačkog muzeja, objavio je konačni rezultat gnijezdeće sezone ljetnjeg aspekta monitoringa pelikana i informisao da je populacija pelikana u NP Skadarsko jezero uvećana za 58 mladih.

-Uprava za bezbjednost hrane , veterinu i fitosanitarne poslove izvršila je novu kontrolu klopki i plodova kada je u pitanju napad maslinove muve. Iz Udruženja maslinara Bara pozivaju maslinare da što hitnije raguju i zaštite svoje masline. Koliko je maslinova muva nanijela štete plodovima i kako spiječiti dalje napade ove štetočine teme su kojima ćemo se baviti sjutra..

- Počinje Guitar Art Summer Fest .Trinaesti po redu objedinjuje različite ukuse. Koncertni program je koncipiran tako da svako može da izabere svoj omiljen koncert. Ovaj muzički festival postao je neizostavan dio hercegnovskog ljeta.

- U okviru koncepta Art Geto koji je nastao kao ideja umjetničke direktorice Zetskog doma, Lidije Dedović, počele su probe za komad „Pobuna mornara“, koji će imati premijeru na brodu Jadran u Tivtu 30.avgusta. Predstava specifična po međunarodnom ansamblu koji čine najperspektivniji umjetnici regiona, nastaje prema tekstu „Kotorski mornari“ Fridriha Vulfa iz 1947. godine, a režira je slovenački reditelj Diego de Brea.

-Sa Sarajevskog filmskog festivala izvještava naš kolega Vuk Perović. Prenijeće nam utiske sa premijere filma "Granice kiše" koja će biti održana danas. Film je autorsko djelo reditelja Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, a realizovan je i uz pomoć ministarstava kulture Crne Gore i Bosne i Hercegovine kao i Radio Televizije Crne Gore i producentske kuće "Montenegro max film". Film će otvoriti i festival u Nišu 25. Avgusta.

-Dežurna terenska ekipa na čelu sa Anđelom Ralević javiće nam se iz Budve.. Govoriće nam o održavanju čistoće u Budvi u špicu sezone, tretani na otvorenom i najaktuelnijim događajima vezanih za ovu ljetnju sezonu.

Urednica i voditeljka Ana Joksimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније