Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

26. 08. 2018. 22:18 >> 22:04

U JUTARNJEM

O funkcionisanju željezničkog prevoza

U Jutarnjem programu TVCG pogledajte:

U emisiji govorimo o:

- Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.Ministarstvo rada i socijalnog staranja je pozvalo građane, naučnu i stručnu javnost, državne organe, političke stranke, nevladine i međunarodne organizacije, medije i sve zainteresovane zajednice da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta Zakona.O njegovim aktuelnim izmjenama govorimo sa generalnim sekretarima Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata Crne Gore, Srdjom Kekovićem i Duškom Zarubicom.

- Funkcionisanju željezničkog prevoza u zemlji.Osim učestale kradje tegova koja praktično parališe odvijanje saobraćaja i povremenim kvarovima na kontaktnoj mreži, u Željezničkom prevozu van pogona su četiri vagona i nakon popravke jer posebna komisija nije dozvolila njihovo puštanje u saobraćaj zbog niza nepravilnosti.O razlozima razgovaramo sa Radovanom Mujovićem-direktorom sektora za tehničke poslove u Željezničkom prevozu Crne Gore.

- Studijskom putovanju za mlade koje, na regionalnom nivou, prvi put organizuje Centar za demokratiju i ljudska prava-CEDEM. Projekat se realizuje u saradnji sa Institutom za evropske poslove (Srbija) i Aarhaus info centrom (Albanija). Strudijsko putovanje će trajati od 3. do 20. septembra a uključiće 20 mladih iz Crne Gore, Kosova, Srbije i Albanije.

- Pripremama za drugi prekogranični istraživački kamp "Ptice bez granica" na kojem učestvuju predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica.Prvi kamp tog tipa održan je na Popovoj Šapci u Makedoniji. Projekat je podržao Zapadnobalkanski fond osnovan sa ciljem unaprijeđenja saradnje zemalja članica zapadnog Balkana i ubrzanja integracije u Evropsku uniju.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete gledati i priče o prodaji udžbenika, posjeti Starom Baru, Kraljičinoj plaži, prvom maskenbalu za pse, groblju za kućne ljubimce u Budvi , ćeklićkim susretima i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinar Nemanja Pavićević će radnu sedmicu započeti posjeti Sekretarijatu za kulturu i sport odakle će nas informisati o programu Podgoričkog kulturnog ljeta za posljednju sedmicu avgusta. Biće riječi i o problemu ubijanja vlasničkih pasa.Podsjetimo, prošlo je dvadeset dana od kada je u podgoričkom naselju Donja Gorica otrovan vlasnički pas.Iz NVO Prijatelji životinja navode da nadležni organi još uvijek ništa nijesu uradili kako bi ovaj slučaj bio riješen, a osumnjičeni za trovanje psa dobila zasluženu kaznu.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture., Meridijane...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније