Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

27. 08. 2018. 22:02 >> 21:46

U JUTARNJEM

O protestima povodom Zakona o PIO

U Jutranjem programo govorimo o protestima, održanim povodom predstojećih izmjena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Protestno okupljanje su organizovali Sindikat ZIKS-a i Strukovni odbor vatrogasaca u okviru Sindikata uprave i pravosuđa. Poručeno je da je Vlada na ovaj način još više unazadila njihovo životno pitanje i dokazala da ne poštuje njihov rad. Podsjetimo, protest nisu podržali Unija slobodnih sindikata i Savez sindikata CG. O zahtjevima sa kojima su izašli na ulice, razgovaramo sa Predragom Spasojevićem, predsjednikom Sindikalne organizacije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija i Nenadom Rakovićem, predsjednikom Sindikata Uprave i Pravosuđa Crne Gore.

U nastavku o:

- Porastu broja nestalih osoba. Samo u 2017. policiji je prijavljeno 144 nestanka osoba, od kojih 16 još nije pronađeno, a slučajevi prijavljivanja nestanka omladine registrovani su i tokom ove godine. Statistika pokazuje da sve veći broj maloljetnika i tinejdžera bježi od kuće, a kada budu pronađeni, ne žele da se vrate roditeljima. O razlozima koji mlade ljudi motivišu da učine takav korak, razgovaramo sa psihologom i sudskim vještakom, Radmilom Stupar-Đurišić.

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom "Pitajte advokata" govorimo o Ugovoru o doživotnom izdržavanju. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Željko Braletić.

- Postupku rekategorizacije hotelskih objekata. Ukoliko Komisija za kategorizaciju utvrdi da predmetni objekat ne ispunjava standarde prethodno dodijeljene kategorije postupiće na način da oduzme zvjezdicu, odnosno dodijeli kategoriju niže, saopšeno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Da li je tokom ljetnje sezone bilo takvih situacija, čućemo od Olivere Brajović, generalne direktorice Direktorata za razvoj konkurentnosti i inovacije u turizmu.

- četvrtom Seanema Film Festivalu na kojem je u prethodna četiri dana prikazano više od 40 filmova u dvije takmičarske kategorije i revijalnim selekcijama. Za najbolji dugometražni film publika je proglasila film "Željeti, trebati, voljeti" (reditelja Ilira Hasanaja, dok je u konkurenciji kratkometražnih filmova stručni žiri za pobjednike izabrao film "May Day" reditelja Olivijea Mažisa i Fedrika de Bela iz Belgije. Žiri je posebno izdvojio i film "Mjesec dana" reditelja Zđima Terzićija.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o pijaci u Starom Baru, posjeti potomaka italijanske ekspedicije Garibaldi, Srednjoj stručnoj školi Danilo Kiš i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Novinar Aleksandar Radović će informisati o trećem upisnom roku za studente prve godine Univerziteta Crne Gore, a biće riječi i o prijavama studenata prve godine za upis u studentske domove. Predaja dokumenata je počela i traje do 14.septembra.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....


Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljilja Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније