Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Objavio: F.R.

27. 08. 2018. 21:36   >>  21:22

U ODNOSU NA JUN

U julu potrošeno 19% više struje

Građani Crne Gore su u julu ove godine preuzeli 19 odsto više električne energije u odnosu na jun, a prednjače stanovnici Podgorice, Danilovgrada i Cetinja.

"Najviše električne energije, ili gotovo 34 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja. Prethodnog mjeseca je očitano ukupno 361.495 mjernih mjesta, ili 92 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto", naglasili su iz EPCG.

Kako su kazali, ekipe Sektora za održavanje su u julu 1.748 puta intervenisale na terenu, a vrijednost radova je oko 330 hiljada eura.

"Prethodnog mjeseca je na kompletnom području Crne Gore najavljeno 395 prekida u napajanju električnom energijom zbog planiranih radova na mreži. Prosječna dužina trajanja prekida iznosila je oko 3,7 sati. Podsjećamo da se planirani radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, dok se o terminima radova korisnici svakodnevno obavještavaju putem medija, internet i FB stranice", rekli su iz EPCG.

Istakli su da su tokom jula završeni, oko 240 hiljada eura vrijedni, radovi na zamjeni transformatora u trafostanicama 35/10 kV „Guke“, „Rožaje“, „Zeleni“ i „Plužine“.

"Prethodnog mjeseca, na području Nikšića su završeni radovi na rekonstrukciji šest trafostanica, za koju je izdvojeno 93 hiljade eura. Na području Ulcinja završena je realizacija šest, oko 350 hiljada eura vrijednih projekata, od kojih je finansijski najzahtjevniji projekat izgradnje kablovskog voda 10kV od trafostanice `Velika Plaža 1` do trafostanice `B7`. U Baru je izgrađena oko 18 hiljada vrijedna trafostanica `Mikovići`, dok je u Podgorici, zbog rekonstrukcije magistralnog puta Podgorica – Petrovac, završeno neophodno izmještanje elektroenergetske infrastrukture, za šta je izdvojeno 23 hiljade eura", navodi se u saopštenju EPCG.

Tokom jula na području Crne Gore je ugrađeno 2.595 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 275 hiljada, čime je pokriveno oko 70 odsto konzuma.

Na distributivnu mrežu je tokom jula priključeno 810 novih korisnika.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније