Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 09. 2018. 22:11 >> 21:49

U JUTARNJEM

O plesu, umjetnosti...

U Jutarnjem programu govorimo o radionici posvećene kreativnom osmišljavanju gradskih površina (Placemaking), koja se održavaju u Budvi.

Riječ je o pionirskom pristupu revitalizaciji javnih prostora koji posmatra ”prizemlje” jedne zajednice - ulice, trotoare, parkove i ostale javne prostore – i razmatra mogućnosti za podsticanje kvalitetnije interakcije između ljudi kao i razvoj zdravije, društvenije i ekonomski održivije zajednice. Radionice se održavaju u okviru projekta "Budva GoGreen" koji relizuju opština Budva i UNDP. Gošća Jutra dolazi iz kancelarije Ujedinjenih nacija za razvoj ( UNDP) Aleksandra Kiković.

Govorićemo o ličnim promjenama i emocionalnom razvoju, novim pristupima ljubavi, odnosima i sreći. Ove paradigme, učenja i poruke sada možemo pronaći u književnosti, muzici, slikarstvu, pa čak i crtanim filmovima. Pronalazimo ih u djelima najčitanije autorke u regionu, Ivane Kuzmanović, ujedno i savjetnice za lični i profesionalni razvoj. Ona će biti naša gošća.

Glumac Miroslav Radulović, na Niškom filmskom festivalu osvojio je specijalno priznanje za originalno ostvaren lik reditelja Mila Đukanovića, za ulogu u filmu "Neprilagođeni filmski grof", scenariste i reditelja Radoslava T. Stanišića koji je svjetsku premijeru imao na tom prestižnom festivalu. Radulović i Stanišić biće naši gosti.

Najavljujemo programe manifestacije “Ljeto u Prijestonici” koji će obilježiti kraj septembra. Jedan od njih biće predstavljen 17. septembra u Biljardi, a nosi naziv "Eros, krv i svetost". Taj multimedijalni, multidisciplinarni umjetničko-modni projekat "spaja slikarstvo, modni dizajn, književnost, muziku, fotografiju, video projekcije. Autori su Anastazija Miranović i Dimitrije Popović. Manifestacija “Zeleno je zdravlje” održaće se 21. septembra u okviru evropske nedjelje mobilnosti. Sa detaljima programa upoznaće nas Marko Vujanović iz Turističke organizacije Cetinje.

Družićemo se i sa jedinstvenom plesnom koreografkinjom Marinom Ninom Rmuš. Ona je jedna od rijetkih u našoj zemlji koja ekranizuje svoje koreografije. Objavila je nekoliko spotova u kojima ćemo uživati tokom nedjeljnog Jutra.

Ekipa sa terena uživo izvještava iz Ulcinja:

- sa festivala “Oda životu” koji okuplja oko 80 umjetnika iz 18 zemalja svijeta, sa pet kontinenata. Na ušću Bojane, na najjužnijoj tački naše zemlje, umjetnica sa Šri lanke, Divani Srimali Chandrasena, praviće ogromne skulpture od pijeska;

- iz kajtsurfing kluba, upoznaćemo vas sa jednom od najatraktivnijih i najuzbudljivijih turističkih ponuda tog grada;

- govorićemo i o postsezoni;

Emitujemo i novu putopisnu avanturu Edina Krnića.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Recept nedjelje: Salata sa grilovanim halumi sirom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније