Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 10. 2018. 22:28   >>  22:07

U JUTARNJEM

O prevenciji u dječijoj kardiologiji

Tema Jutra: Prevencija u dječijoj kardiologiji o čemu će biti riječi i na “Drugom kongresu preventivne pedijatrije sa međunarodnim učešćem”, koji se početkom novembra održava u Budvi. Gošća Jutra generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja prof. dr Vesna Miranović, koja je u naučnom odboru kongresa.

U nastavku:

Družićemo se sa stipendistima “London bridža” (London bridge) koji postižu sjajne rezultate u školama Velike Britanije. Naši gosti biće: Jovan Tijanić, bivši đak nikšićke Gimnazije, dobitnik pune stipendije u školi Dullwich College. Već dvije nedjelje ima zadatak da uči male Britance da pišu i čitaju jer savršeno govori engleski; Anja Vujković, bivši đak podgoričke Gimnazije, postiže sjajne rezultate u Stamford School, a sljeduje je putovanje u Ameriku jer je najbolji biolog u školi; Bogdan Kašćelan, bivši đak kotorske Gimnazije, dobio je stipendiju nakon I razreda, a ostvaruje sjajne rezulate u Sherborne School. Sa nama će biti i njihova mentorka Ana Vilford.

EU kutak posvetićemo Evropskoj omladinskoj kartici (EYCA – European Youth Card), koja predstavlja ulaznicu mladih Evropljana u svijet informacija, mobilnosti, kulture i omladinskih dešavanja" koja je i dostupna i mladima Crne Gore. Šta im omogućava saznaćemo od Jugoslava Radovića iz NVO "Centar za omladinsku edukaciju" koja je tokom 2018. nosilac evropske licence, koja će mladima omogućiti da osim u Crnoj Gori, koriste 70 hiljada popusta u 38 zemalja širom Evrope, zajedno sa sedam miliona mladih korisnika.

Dobitnica nagrade za “Damu godine regiona” je mr Aeta Salh. Priznanje se dodjeljuje uspješnim ženama, prepoznatim po svom radu i društvenom doprinosu sa ex YU prostora. Salh će biti naša gošća.

Ugostićemo predstavnike Umjetničke, likovno-književne uniije Vlaho Bukovac iz Splita, koji će svoj program predstaviti u našoj zemlji. Sa nama će biti predsjednica Unije Jagoda Kecman i njeni članovi Ljubica Katić, Damir Trogrlić i Slavica Pažanin.

Družićemo se sa muzičarkom, tekstopiscem i pijanistkinjom Milenom Lainović, koja živi i radi u Londonu, a trenutno u Crnoj Gori snima spot za pjesmu “I Won’¨t Give Up” kojim završava promociju drugog albuma “Everyday”.

Ekipa sa terena uživo informiše:

- poskupljenju prevoza koje su najavili Auto-taksi preduzetnici u glavnom gradu;
- o Svjetskom danu osteoporoze;
- o Svjetskom danu kuvara;
- sa druge revijalne izložbe sitnih životinja, u organizaciji prvog crnogorskog digitalnog sela - NVO seljak.me
- o akciji “NE Cijevnu u cijev! koju organizuju NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Biciklo.me. U pitanju je biciklistička vožnja kao izraz građanskog bunta, protiv izgradnje malih hidroelektrana u kanjonu rijeke Cijevne;

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније