Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

20. 10. 2018. 22:14   >>  21:53

U JUTARNJEM

O odricanju od odgovornosti

U emisiji o:

- Zaštita i zdravlje na radu, u susret Evropskoj nedjelji zaštite na radu, tokom koje se u svim državama u Evropi, promoviše bezbjedan rad kroz različite aktivnosti. Ovogodisnja kampanja Evropske agencije za zaštitu na radu je "Upravljanje opasnim materijama na radu". Iz Udruženja zaštite na radu CG naša gošća biće Đina Janković.

U nastavku:

Skiper kotorskog jedriličarskog kluba "Jahor" Miloš Radonjić sa jedrilicom "Tutta Trieste 2" osvojio je drugo mjesto u "Maxi" klasi na najvažnijoj evropskoj regati "Barkolani" u Trstu. Radonjić je u konkurenciji 2.689 jedrilica završio na 12. mjestu u ukupnom plasmanu. Miloš će biti naš gost.

Nikšićanka Ivana Čupić uskoro putuje u Kinu gdje će predstavljati Crnu Goru na izboru “Miss Model of the World”. Govoriće za naš program o pripremnom periodu i očekivanjima.

Akademija plesa priprema mjuzikl i toku je audicija. Kako je osmišljen saznaćemo od koreografkinja Sanje Kalezić i Dragane Jovović. Uživaćemo u plesnim koreografijama najmlađih članica Akademije.

Pjesnikinja Gordana Sarić prenosi nam utiske sa Svjetskog šamionata poezije koji je održan u Rumuniji.

Nagrada dječijeg hora “Zvjezdice” za najbolju kompoziciju pripala je Vesni Veljković za pjesmu “Kako i zašto” (tekst:Emsura Hamzić, aranžman: Zoran Bogdanović Riči), koju izvodi Milica Rakočević. Ona će biti naša gošća kao i djevojčica Sofija Belević koja je prvi put učestvovala na festivalu sa pjesmom “Petar” (muzika i tekst Momčilo Zeković, aranžman:Aleksandar Saša Gajić).

Ekipa sa terena uživo izvještava:

-iz voćnjaka jabuka Milutina Šuškavčevića iz Zete i to povodom Svjetskog dana jabuke koji se obilježava od 1990. na inicijativu organizacije  „Common Ground“ iz Londona;

-sa manifestcaije “Dobro iz Crne Gore” koja se održava u Delti;

-o upisu u Klub dječjih instruktrora, koji je objavio JU Dječji savez;

-sa probe koreografije baletske škole “Princeza Ksenija” koja se priprema za odlazak na Akademiju u Kinu;

Emitujemo i novu putopisnu avanturu Edina Krnića iz Bangkoka.

U priči Emine Hodžić Knežević autorke emisije “Mostovi”(nedjelja 17.00h I program) ,razgovor sa mr Mirjanom Nešić, autorkokm monografije " Islam i moderna drzava". Odgovara na pitanja: Zasto Zapad, Evropa i Amerika, ne razumiju Islam? Kako izgleda feminizam u Islamu? Da li je burka odraz slobode ili odraz lošeg odnosa prema slobodi i poštovanju ljudskih prava žene u Islamu?

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније