Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 11. 2018. 21:45   >>  21:22

U JUTARNJEM

O knjigama za djecu sa autizmom

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Izradi i primjeni komunikacijskih knjiga namijenjenih djeci sa smetnjama iz spektra autizma.Tim povodom, Ministarstvo prosvjete i Resursni centar za obrazovanje i osposobljavanje „1. jun” realizovali su i obuku, a cilj je da se nastavnicima i stručnim saradnicima približi svrha, i primjena pomenutih knjiga.

-Tema Jutra: Sigurna ženska kuća realizuje projekat _KRENIMO ZAJEDNO_ uz podršku Programa za podršku antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti, koji sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, a finansira ga Delegacija EU u CG.Nasilje nad ženama je veliki problem crnogorskog društva. Podaci iz istraživanja "Nasilje u porodici i nasilje nad ženama iz 2017 godine govore da je svaka druga žena u toku svog života bila žrtva nekog oblika nasilja, a jedna od pet žena u CG je doživjela neki oblik nasilja u protekloj godini.

- U redovnoj kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o starateljstvu. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati  advokat Dražen Ćorović.

- Pripremama Turističke organizacije Žabljak za zimsku sezonu. Završava se servisiranje žičare, ski-liftova i uređenje staza na Savinom kuku. Kada će sezona početi zavisiće isključivo od vremenskih prilika.

- Časopisu za kulturu i književnost "Fokalizator". Namjera uredničkog tima je da afirmiše kvalitetne tekstove i poboljša status književnosti i uopšte kulture u našoj zemlji.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o kulturnom Kalendaru Sutomora, proizvodnji ukrasnog bilja, proizvodnji soka od nara i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Reviju filmova posvećenu stogodišnjici rođenja velikog švedskog reditelja, producenta i scenariste Ingmara Bergmana. U periodu u 07-10.novembra u podgoričkom Cineplexx-u, Crnogorska kinoteka će prikazati sedam filmova: šest koji reprezentuju najznačajnije poetičke aspekte Bergmanovog djela, I jedan dokumentarni film, snimljen na ostrvu na kojem je proveo posljednje godine života u osami.

-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Andjela Ralević će informisati o Konferenciji posvećenoj zaštiti Dinarida koja počinje u Budvi, problemu isušivanja korita rijeka uslijed rekordno visokih temperatura za ovo doba godine, a najavićemo i Konferenciju o povezivanju u oblasti korištenja mineralnih sirovina za Istočnu i jugoistočnu Evropu.Osim toga, biće riječi i o novembarskom repertoaru Gradskog pozorišta.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Svijet u 5 minuta, Vodič događaja iz kulture, Meridijani...

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније