Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

11. 11. 2018. 22:12 >> 21:49

U JUTARNJEM

O filmu "Istorijat crnogorskog sudstva"

U emisiji govorimo o:

- Dokumentarnom filmu "Istorijat crnogorskog sudstva". Tema filma je hronološki razvoj sudijske profesije kroz vrijeme, od srednjeg vijeka preko plemenske Crne Gore do savremenog doba. Emitovan je u okviru dana sudstva 29 novembra.Tim povodom, gosti Jutra biće autor filma Mitar Miranović i predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica. 

-Tema Jutra: Svjetska sedmica svjesnosti o antibioticima.Aktivnosti posvećene antimikrobnoj rezistenciji kao globalnom problemu startuju 12.i traju do 18.novembra kada se obilježava Evropski dan posvećen racionalnoj upotrebi antibiotika.Cilje je da se skrene pažnja stručnjaka i javnosti na opasnost koja prijeti populaciji zbog rezistencije bakterija na antimikrobne lijekove i da se poveća svijest o potrebi njihove racionalne primjene. Najnoviji podaci pokazuju da se širom Evrope broj bolesnika zaraženih rezistentnim bakterijama povećava i da je otpornost bakterija na antibiotike značajna prijetnja javnom zdravlju. 

- Aktivnostima Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.U ponedjeljak počinje Info sesija Fonda za Zapadni Balkan, a dan kasnije se održava okrugli sto na temu plavog rasta u okviru crnogorskog predsjedavanja Jadransko-jonskom inicijativom.Opsirinije u razgovoru sa Ivanom Ivaniševićem, generalnim direktorom za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova.
- Uspjehu zlatne savjetnice Zaštitnika- Jani Rakočević koja je jedina iz Crne Gore, ali i sa prostora bivše Jugoslavije, nominovana za ovogodišnju dodjelu Međunarodne dječje nagrade za mir.Janu, koja je učenica trećeg razreda JU SMŠ “Braća Selić” iz Kolašina za nagradu je predložila institucija Zaštitnika ljudskih prava i slobode CG, a kasnije je zvanično nominovana od strane Globalne organizacije KidsRights, sa sjedištem u Holandiji

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Podizanju savremenih zasada voća..Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Nebojša Veličković iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
- Aktivnostima Turističke organizacije Bar koja se nedavno predstavila na jednoj od najznačajnijih berzi turizma World Travel Market u Londonu. Kao i prethodnih godina, ponuda je prezentovana na štandu Nacionalne turističke organizacije CG, koji je ove godine inoviran i privukao je značajnu pažnju posjetilaca berze.Osim toga, TO Bar uveliko radi na pripremi programa za doček Nove Godine 2019.
- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o radu gradskog sistema 48h, otvaranju nove vaspitne jedinice vrtića “Stara Varoš“,djevojčici koja je izuzetan talenat za jezike, Koštanjadi u Baru i mnoge druge.

Najavljujemo:
- Kampanju “Pušti neka zvoni!“, koja ima za cilj da skrene pažnju na opasnost upotrebe mobilnih uređaja u vožnji, smanjenje broja povrijeđenih i poginulih u saobraćajnim nezgodama i podizanje nivoa saobraćajne kulture kod svih građana Crne Gore.
- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Novinarka Nataša Vukajlović će informisati o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u CG.Aktivnosti su definisane Sporazumom koji su potpisali Ministar prosvjete dr Damir Šehović i predsjednik Samostalnog sindikata učeničkih i studentskih domova Marko Kaludjerović.Dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar, a biće riječi i o Prekograničnom upravljanju rizikom od poplava.Preliminarna procjena rizika od poplava za riječni sliv Drim/Bojana je spremna.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike i sadržaje : Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Naslovi sa portala www.rtcg.me, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
E-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније