Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 11. 2018. 22:42   >>  22:20

U JUTARNJEM

O arheološkim lokalitetima na području Nikšića

Tema Jutra: Arheološki lokaliteti na području Nikšića, čija istraživanja otkrivaju tajne ljudske kulturne i društvene evolucije tokom posljednjih 150.000 godina. Naši gosti - arheolog Vasilije Marojević i direktorica JU Muzeji i galerije Nikšić Jelena Đukanović.

Izložba fotografija “Jaser Arafat - drugo ime Palestine” biće otvorena u Muzeju grada Podgorice, 22. novembra, povodom Nacionalog dana Palestine. Naš gost biće Nj.E. Amasador Palestine u Crnoj Gori Rabii Alhantouli.

Kotorska koncertna sezona počinje 20. novembra . Gost Jutra- direktor Kotor Art Don Brankovih dana muzike, pijanista Ratimir Martinović.

Ugostićemo i sopranistkinju Marijanu Šovran, umjetnicu iz Kotora sa stalnim angažmanom u Operi Narodnog pozorišta u Beogradu.

Naša zemlja učestvovaće u globalnom Izazovu za mlade (Youth Challenge) koji se organizuje kao dio inicijative Generation Unlimited od 14. do 16. decembra 2018. godine. To globalno takmičenje sprovodi se u 15 zemalja širom svijeta, a pobjednici imaju priliku da osvoje 20 hiljada dolara, kao i mogućnost da se njihova rješenja implementiraju širom svijeta. Gošće Jutra dolaze iz UNICEF-ove laboratorije inovacija za mlade Bobana Radović i Jovana Biga.

Govorićemo o aktivnostima Savjeta za zaštitu životinja koji je Vlada CG osnovala u maju ove godine i poslala pozitivan signal da postoji volja i namjera da se na državnom i institucionalnom nivou, na sistematski i efikasan način započne rješavanje brojnih problema koji se tiču zaštite i dobrobiti zivotinja. “Izazova je mnogo ,ali ukoliko se svakom od njih pristupi ozbiljno i predano, moguće je doći do humanog i dugoročnog rješenja ovog problema, na zadovoljstvo i dobrobit svih gradjana i dobrobit napuštenih životinja.”To je stav naše gošće,višedecenijske aktivistkinje za zaštitu životinja, članice Savjeta za zaštitu životinja Svetlane Manojlović, inače prve ambasadorke Svjetskog dana životinja za Crnu Goru.

Ekipa sa terena, pored servisnih informacija uživo:

-izvještava iz Urgentnog centra;
-informiše o uređenju javnih površina u Baru;
-izvještava sa 17. Maslinijade iz Starog Bara;
-razgovara sa stilistom Damirom Dadom Tiganjem iz Bara, koji će otkrirti svoje prijedloge za novogodišnje frizure;

Emitujemo novu putopisnu priču Edina Krnića.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.Pripremaće špagete sa pestom od slanine.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније