Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 12. 2018. 22:02 >> 21:39

TEMA JUTRA

Koliko je fizička aktivnost prisutna u našim životima?

Tema Jutra: Koliko je fizička aktivnost prisutna u našim životima? Zašto su statistike poražavajuće, a čini se da svi vježbamo? Kako da odaberemo pravu aktivnost kojoj ćemo ostati odani i kako da ona postane naša stalna navika? Odgovore na ova pitanja zatražićemo od vodećih fitnes instruktora regiona Marka Geršaka iz Slovenije i Jasne Đokić iz Srbije.

U nastvaku:

Govorimo i o radu Komore fizioterapeuta Crne Gore. Kakv je status fizioterapeuta u našoj zemlji,koji se standardi i normative rada primjenjuju u fizioterapiji, na koji način se vrši edukacija i na čemu će se raditi u narednoj godini? Gost Jutra - predsjednik Komore fizioterapeuta Crne Gore, magistar fizikalne terapije Krsto Kovačević.

U EU kutku najavljujemo kviz "Koliko znaš o EU? namijenjen učenicima osmog i devetog razreda osnovne škole. Kviz sprovodi Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji u okviru projekta "EU4ME" koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP. Naša gošća Svetla Pešić, iz Sektora za informisanje javnosti o EU i procesu pristupanja EU, Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore.

Promocija knjige Vlastimira Sudara "Portret umjetnika kao političkog disidenta – Život i djelo Aleksandra Petrovića" i razgovor o filmu "Granice, kiše" održaće se u subotu u podne u DODEST-u, a film na Podgorica film festivalu u 20:30h, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Ugostićemo reditelja Vlastimira Sudara i producenta Predraga Karla Kalezića.

Družićemo se sa pobjednikom novembarske rubrike Okom gledalaca. On je Andrija Kasom, mašinski inženjer sa Cetinja koji se fotografijom bavi iz hobija.

Bodi bilder Stefan Šekularac, nakon poverede, vraća se na scenu. Priprema se za dva važna svjetska takmičenja koja će se održati u Austriji i Njemačkoj. Biće naš gost.

Djevojčice Iskra Dedivanović i Anja Blagojević sa pjesmom "Ples na kiši" osvajaju nagrade u regionu. Na festivalu ,,Čarobna frula'' u Zagrebu osvojile su 2. nagradu u kategoriji dueta i nagradu organizacionog odbora festivala. Članice su hora Zvjezdice četiri godine i biće naše gošće.

Naša Ana Joksimović uživo sa terena, pored servisnih informacija:

-izvještava iz Urgentnog centra

-najavljuje državno takmičenje srednjoškolaca u KIC-u Budo Tomović -kviz na temu,,Crna Gora i njena sloboda" u organizaciji SUBNOR-a i antifašista Crne Gore;

-izvještava sa generalne probe baletskog spektakla, ovogodišnjeg ostvarenja škole "Princeza Ksenija", koji se našao na decembarskom repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta.U pitanju je komični balet u dva čina "La Fille mal gradee". Koreografiju je osmislila Antoaneta Aleksijeva, na muziku Petrea Ludviga Hertela;

- izvještava sa 10.izdanja fitnes festivala "Budi fit, budi zdrav" koji se oba dana vikenda održava na 2. spratu Mall-a of Montenegro;

Emitujemo i novu reportažu putopisca Edina Krnića.

U redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće salatu od cvekle.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније