Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

08. 12. 2018. 22:01 >> 21:34

U JUTARNJEM

O Aerodromima Crne Gore

Temu Jutra posvetićemo Aerodromima Crne Gore. Jedna od najznačajnih vijesti ove sedmice koja je stigla iz tog akcionarskog društva je potvrda dolaska Lufthanse u Crnu Goru. Koliko je to važno za Aerodrome, turizam i našu zemlju, da li su u planu i novi partneri i šta za komaniju znači partnerstvo? Kada će biti otvoren novoizgradjeni terminal na Aerodromu Tivat i šta dobijamo s njim? Gost Jutra - direktor Aerodroma Crne Gore AD Danilo Orlandić.

Veliki dio emisije posvetićemo Danu Opštine Danilovgrad koji se obilježava u nedjelju 9. decembra. Naša Ana Joksimović sa ekipom uživo izvještava iz tog grada. Razgovaraće sa predsjednicom Opštine Zoricom Kovačević, direktorom Doma zdravlja dr Dejanom Mandićem, direktorom DOO Komunalnog Miodragom Ćupićem, direktoricom OŠ "Vuko Jovović" Natašom Vuletić , direktorom Turističke organizacije Ivanom Dragojevićem i predsjednikom fudbalskog kluba "Iskra" Blažom Šaranovićem.

Jedna od najvećih pop zvijezda i vokala na Balkanu, diva vokala - kako je zovu, makedonska pjevačica Kaliopi Bukle, biće gošča Jutra!

Govorićemo o projektu "Iz Nikšića s ljubavlju" koji ima za cilj prezentovanje prirodnih ljepota ali i Nikšića kao grada umjetničkih, kulturnih, istorijskih i turističkih vrijednosti. Realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD. Naš gost biće projekt menadžer Radoje Mijušković iz Alfa centra.

Na IX Festivalu filma o ljudskim pravima UBRZAJ biće prikazan film "Posebna krv", nagrađivane američke rediteljke Natali Mecger. Dokumentarni film prati pet pacijenata sa dramatičnom i prije svega rijetkom bolešću, poznatiju kao hereditarni angioedem (HAE). Iznevjereni od sistema zdravstvene zaštite koji u velikoj mjeri ignoriše njihovo postojanje, oni su naučili da pronađu snagu jedno u drugom i u svojoj maloj, ali snažnoj zajednici. Nakon projekcije filma biće organizovana panel diskusiju sa organizacijom HAE Montenegro i predstavnicima institucija zdravstva kako bi građane i sve zainteresovane upoznali sa ovom bološću i generalno sa problemima sa kojima se HAE pacijenti u Crnoj Gori susrijeću. Naša gošća- Marija Nikolić iz organizacije HAE.

Međunarodno multidiciplinarno sistematsko terensko istraživanje i proučavanje muzičke i plesne tradicije i običaja Paštrovića, pod nazivom "Etno lab" održava se u Petrovcu. Projekat drugu godinu zaredom organizuje Društvo za kulturni razvoj "Bauo" iz Petrovca na Moru. Ugostićemo izvršnu direktoricu Milu Medin i Davora Sedlarevića, spec. vaspitača tradicionalnih igara, koji već godinama istražuje Paštrovski kraj.

Tradicionalna muzička manifestacija "Zetafon" biće održana u utorak 11. decembra u organizaciji Kulturno-informativnog centra Zeta. Biće prisutni svi muzički žanrovi, a ovogodišnje izdanje zamišljeno je kao autorsko veče kompozitora i studijskog muzičara Predraga-Peđe Nedeljkovića, koji slavi 25 godina umjetničkog rada. On će biti naš gost kao i muzičar Zdravko Đuranović, koji će u našem programu promovisati novu pjesmu "Ima sa mnom ko da tuguje".

Nevena Mrvaljević osvojila je 1. nagradu u svojoj kategoriji na festivalu "Čarobna frula" se pjesmom ,,Bez predaje'' kao i nagradu organizacionog odbora festivala. Učestvovala je na brojnim festivalima u regionu i dobitnica je više nagrada za interpretaciju. Milica Rakočević sa pjesmom "Violeta" osvojila je 3. nagradu za interpretaciju. Ove godine učestvovala je i na festivalu "Naša radost" i pripala joj je nagrada hora Zvjezdice. One će biti naše gošće.

Emitujemo novu putopisnu priču Edina Krnića.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније