Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

18. 12. 2018. 21:52 >> 21:57
1

U JUTARNJEM

S gradonačelnikom o Danu Podgorice

Emisiju posvećujemo Danu Podgorice.

Drugi svjetski rat umnogome je obilježio modernu istoriju našeg grada. Od početnih okupatorskih bombardovanja 1941. godine, do završnih savezničkih 1944. godine, Podgorica je pretrpjela nepovratnu štetu. Grad je uništen, a hiljade ljudi je stradalo. Bio je 19. decembar kada je Podgorica oslobođena, a ovaj datum se i danas slavi kao Dan opštine. Upisan u istoriju ovog grada, 19. decembar danas zrači kao snažan simbol slobode. 

- Sa novim gradonačelnikom Ivanom Vukovićem govorimo o razvoju Podgorice, novoj viziji evropskog grada sa ogromnim potencijalima. 

- KIC “Budo Tomovic”, Muzeji i Galerije, osnovne škole i vrtići, predstavljaju vaspitno-kulturne institucije koje čuvaju duh grada i usmjeravaju ga putem koji vodi vodi u svijet. Zajedno sa njima, poslaćemo kulturno inspirisane poruke svima koji Podgoricu doživljavaju kao svoj grad.

- Pratimo događaje u organizaciji Glavnog grada, najavljujemo Podgorički praznični Pazar, organizaciju koja će sve Crnogorce držati u prazničnom raspoloženju do 10. januara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније