Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

22. 12. 2018. 22:10 >> 22:04

U JUTARNJEM

O promociji Kodeksa novinara

U emisiji govorimo o:

Temu Jutra posvetićemo kampanji promocije Kodeksa novinara/ki Crne Gore u okviru projekta:

“Respekt  - Za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije”, koju sprovodi Institut za medije sa partnerima Mirovnim instituom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Lodnona, uz podršku Delegacije EU u Podgorici. Premijerno ćemo emitovati spotove nastale povodom kampanje. Gošća Jutra biće v.d. direktorica Instituta za medije Olivera Nikolić.

30 je godina od premijere predstave „Potonja ura Njegoševa“. Monodrama je premijerno je izvedena 19. maja 1988. u Crnogorskom narodnom pozorištu po tekstu Slobodana Tomovića, u režiji Blagote Erakovića. U ulozi Petra II Petrovića Njegoša nastupio je glumac Slobodan Marunović i od tada do danas, odigrao je više od 1.500 puta širom svijeta. Marunović i Eraković biće gosti Jutra. Povodom jubileja, u ponedjeljak 24. decembra biće upriličen scenski performas u Njegoševom muzeju — Biljardi, u organizaciji Narodnog muzeja Crne Gore i Prijestionice Cetinje.
Najavljujemo aktivnosti najkompletnije mreže crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI): Zimsku skupštinu, Panel diksuiju i Konsultacije za studente i srednjoškolce. Sve aktivnosti održaće se u Podgorici. Gosti - predstavnici organizacije, članica UO OCSI -Kristina Đenđinović i student iz Italije Andrija Klikovac.

Družićemo se sa stipendistima London Bridge-a Lukom Pajovićem i Katarinom Martinović koji su na školovanju u Velikoj Britaniji ostvarili impresivne rezultate. Luka će doktorske studije arhitekture nastaviti na čuvenom Jejl Univerzitetu. Katarina će doktorske studije kosmologije nastaviti na Kings Univerzitetu.

Najavljujemo televizijsku premijeru dugometražnog dokumentarno-igranog filma „Kotorski Misal” autora dr sc. Lenke i dr sc. Gojka Čelebića koji će biti prikazan u nedjelju u 21.35h na Prvom i Satelitskom programu RTCG.
“Misal Sv. Jakova od Lođe”  jedna je od najstarijih knjiga, koje su bile u upotrebi na tlu današnje Crne Gore, izvjesno počev od XII vijeka (prije 1200.godine). Ispred tima koproducenata Centra za kulturu Tivat ugostićemo Dragana Lakovića.

Zlatne medalje na turniru Svjetske lige u karateu za mlade potvrda su kvalitetnog rada, koji KK “Omladinac” svrstava među najbolje na svijetu. Omladinac je nastup na turniru u Veneciji završio sa tri zlatne medalje - juniorke Milene Jovanović i takmičara u konkurenciji dječaka i djevojčica do 14 godina, Helena Backović i Andrije Danilovića.Turnir u Veneciji okupio je 2.652 takmičara, članova 610 klubova iz 67 država. Osvajači zlata biće naši gosti.

U muzičkom dijelu programa ugostićemo Momira Lukovca.

Emitujemo drugi dio putopisne priče Edina Krnića iz Mongolije sa planine Altaj,gdje se družio sa samoukim muzičarem, nomadom Altajom i njegovom suprugom.

Ana Joksimović uživo izvještava iz Podgorice. Pored servsisnih informacija i Urgentnog centra upoznaće nas sa sadržajem Novogodišnjeg vašara koji se održava u TC Bazar. Dragana Mrkić izvještava uživo sa Novogodišnjeg sajma lokalnih proizvoda koji se održava u Nikšiću.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće kukiz sa brusnicama i pistaćima.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније