Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

23. 12. 2018. 22:02 >> 21:35
1

U JUTARNJEM

O izgradnji toplane u Pljevljima

U emisiji govorimo o:

-Predstavljanju nalaza analize stanja u oblasti transparentnosti rada visokoobrazovnih institucija u Crnoj Gori “Univerzitetski zidovi“, koju je uradio Centar za građansko obrazovanje.Istrazivanje je radjeno u okviru projekta “Javni novac, javni pristup – koliko su transparentne ustanove visokog obrazovanja u Crnoj Gori“.

-Tema Jutra: Izgradnja toplane u Pljevljima.

Opština Pljevlja je Ministarstvu turizma i održivog razvoja 27.avgusta podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju gradske toplane Nakon utvrdjivanja da je materijal nepotpun,lokalnim vlastima je dat rok da dostave neophodnu dokumentaciju.Nakon 2 mjeseca, Ministarstvo je i zvanično odbilo zahtjev Opštine.Tim povodom,naši gosti biće Ivana Vojinović-generalna direktorka Direktorata za životnu sredinu I Aleksandar Perović-direktor NVO “Ozon“.Telefonskim putem u emisiju ćemo uključiti i predsjednika Opštine Pljevlja, Mirka Djačića.
-U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Proizvodnji sira na crnogorskim gazdinstvima. Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Ranko Bogavac iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
-Otvaranju zimske sezone u Kolašinu.Sa direktorom lokalne turističke organizacije, Aleksandrom Vlahovićem, govorićemo o ovogodišnjoj ponudi za posjetioce tog kraja.
-Muzičkim izvodjačima čije su kompozicije odabrane od strane selekcione komisije za takmičenje koje prethodi narednom Eurosongu.Komisija je odabrala 5 pjesama koje će biti predstavljene u drugoj rundi, a samo jedna će osvojiti kartu za Tel Aviv i predstavljati CG i RTCG.Medju plasiranim je i pjesma “Ja sam ti san”koju izvodi Andrea Demirović.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o zimskim virozama, humanitaroj akciji za djecu iz Doma Mladost u Bijeloj, aktivnostima bjelopoljskih umjetnika,problemima poplava u Budvi i mnoge druge.

Najavljujemo:

-Aktivnosti dječijeg Edukativnog centra “Pčelica“ u susret Novogodišnjim praznicima.Sa gostima ćemo sumirati i godinu na izmaku.
-Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andjela Ralević će informisati o mjerama koje preduzima podgorička Služba zaštite i spasavanja u toku zime.Biće riječi i o aktivnostima danilovgradske Gimnazije ali i aktuelnom repertoaru Gradskog pozorišta.Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za hitnu medicinsku pomoć.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније