Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

18. 01. 2019. 21:51 >> 21:21

U JUTARNJEM

O fondu za kinematografiju

U emisiji govorimo o:

Profesorica “Srednje medicinske škole Podgorica” mr Ljilja Raičević biće gošća Jutra, kao jedna je od dobitnica nagrade koju je Ministarstvo prosvjete dodijelilo iz Fonda za kvalitet i talente.

Podgorička desetka – rekreativna trka na 10 kilometara biće održana u nedjelju, 20. januara 2019. u 12 h, na brdu Gorica u Podgorici, u organizaciji Triatlon kluba Podgorica i Sportskog društva ”Ekomen”, a uz podršku Glavnog grada Podgorica i Ministarstva sporta Crne Gore. Cilj trke je da se promovišu zdravi stilovi života uz boravak u prirodi, te da brdo „Gorica“ dodatno dobije na značaju, kako u smislu mogućnosti koje pruža za kvalitetno provedeno vrijeme, tako i u pogledu potrebe da se čuva, zaštiti i održava. Ugostićemo predsjednicu “Triatlon kluba Podgorica” Žanu Pavićević, prvu ženu iz Crne Gore koja je istrčala IronMan (3.8km plivanje, 180 km bicikl i 42,2 km maraton). Sa nama će biti i izvršna direktorica “Ekomena” Jovana Nedović.

Temu Jutra otvorićemo u EU kutku koji ćemo posvetiti fondu za kinematografiju- Eurimaž (Eurimages). Crna Gora 1. januara postala je 39. članica potpornog fonda za kinematografiju Eurimaž, a godišnja kontribucija iznosi 122.431 eura. Tim članstvom za crnogorski kinematografski sektor obezbjeđuju se nove mogućnosti za finansiranje projekata, prije svega, dugometražnih igranih filmova koji nastaju kao koprodukcije između dvije ili više zemalja u skladu s Konvencijom Savjeta Evrope o kinematografskoj koprodukciji. Iz Ministartvsa kulture naš gost biće savjetnik za audiovizuelne djelatnosti Ilija Subotić.

Akademski slikar Goran Ćetković govoriće u našem programu o novoj, 27.samostalnoj izložbi “Glasovi tišine” koju će u subotu veče u Baru otvoriti direktorica Narodnog muzeja Anastazija Miranović.Ćetković će svoje radove predstaviti i na 52.Hercegnovskom likovnom salonu. U muzičkom dijelu programa družićemo se sa Ipkom Gerinom i “Pljevaljskim tamburašima” .

U muzičkom dijelu programu ugostićemo “Pljevaljske tamburaše”. Slušaćemo njihove hitove “Imaš sabah u očima”, “Vino gorko”, “Za Milicu”...

Nakon Vijesti u 10.00h emitujemo dio serijala " Podgorica nekada 1878-1941 " pod nazivom “Advokatura” .Autor Mitar Miranović daje kratak osvrt na začetke advokature u Podgorici putem objava advokata s početka 20 vijeka. Advokati su tada pružali besplatne usluge siromašnijem sloju stanovništva. U glavnom gradu 1930. godine radilo je 14 advokata.

Anđela Ralević, pored servisnih informacija uživo sa terena:

-razgovara sa Lazarom Vukčevićem iz “Sportsko ribolovnog kluba Podgorica” o rigoroznim kaznama za pecanje bez dozvole;

-izvještava sa humanitarnog sajama rukotvorina "Humana ruka" koji se oba dana vikenda održava u Citi molu.

U TV arhivu (subota 12.05h , TVCG, I),važan događaj:Svakog januara od 1970. godine, je dodjela Državne nagrade Oktoih, najvećeg crnogorskog priznanja za rezultate postignite u oblasti vaspitanja i obrazovanja. Povodom petogodišnjice ove nagrade snimljena je emisija SLOVO O OKTOIHU, autora Rajka Cerovića. Nagrađeni prosvjetni radnici govore o ovom priznanju, uslovima u kojima rade i obrazovnom sistemu 75.godine. Emitovaćemoinsert iz emisije SLOVO O OKTOIHU.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u novu avanturu.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније