Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

29. 01. 2019. 22:15   >>  21:45

U JUTARNJEM

O liječenju neplodnosti poklonjenim jajnim ćelijama

U Jutarnjem programu govorimo o:

Liječenje neplodnosti poklonjenim jajnim ćelijama: Građani Crne Gore neplodnost će moći da liječe postupkom medicinski potpomognute oplodnje korišćenjem polnih ćelija i tkiva supružnika, kao i poklonjenim polnim ćelijama i embrionima. Vlada je na sjednici krajem decembra usvojila predlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, a pored zaštite ljudskih prava, zakon omogućava i humanizaciju odnosa u društvu regulisanjem pomoći u začeću i rađanju djece osobama kod kojih je utvrđeno da do začeća ne može doći prirodnim putem. Dr Željko Lazović - ginekolog i gospođa Slavojka Šuković - načelnica Direkcije za harmonizaciju propisa ministarstva zdravlja gosti su na ovu temu.

Lutka - snažno terapeutsko sredstvo za socijalizaciju djeteta: Iako su antičke lutke rođene u hramovima, a srednjovekovne u crkvama, vrlo brzo su gubile svoje vjersko obilježje i postajale mali narodni junaci. Lutke su odigrale veliku ulogu pri buđenju narodne svijesti, u očuvanju jezika i širenju kulture, i predstavljaju svijet bajki, poezije, humora, satire, fantastike, svijet koji ne poznaje granice između ljudi, životinja, biljaka i predmeta. O lutki kao moćnom sredstvu u predškolskom vaspitno-obrazovnom procesu, ali i njenoj važnosti u životima mališa, govorimo sa Davorom Dragojevićem glumcem, čovjekom koji nekako uspijeva da sa odabranim krugom saradnika, sačuva lutku na sceni.

O medijskim sadržajima za najmlađe ali i o percepciji roditelja vezano za tv, radio i internet sadržaje koji se plasiraju mlađim generacijama, takođe govorimo u jutarnjim satima. Zanimljive teme šalje nam i Ministarstvo nauke, zahvaljujući kojem otkrivamo kako izgleda Softver ,,Daktilograf”- koji automatski pretvara govor u tekst.

Naša terenska ekipa otkiva kakvo nas vrijeme čeka do kraja nedjelje, kako popraviti imunitet a kako opšte znanje i obrazovanje. Ko pomaže Dječijoj bolnici da uveseli djecu koja se nalaze na liječenju, takođe otkriva Nataša Vukajlović.

Urednica i voditeljka: Dajana Golubović Pejović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније