Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

08. 02. 2019. 22:03 >> 21:32

U JUTARNJEM

Sa zimskog izdanja "Najbolje iz CG"

Temu Jutra otvorićemo u EU kutku. Govorićemo o konkursu „Dijalog za Evropu“ Ministarstva javne uprave na osnovu kojeg su finansirani projekti NVO iz oblasti evropskih integracija. Na koje oblasti su usmjereni projekti saznaćemo od v.d.generalne direktorice Direktorata za dobru javnu upravu i djelovanje nevladinih organizacija Ministrstva javne uprave Marije Hajduković.

Dragomir Žugić i Đorđije Šebek, učenici II-3 OŠ “Sutjeska”, (mentor Nevenka Vulić) podijelili su Prvu nagradu na 6. Šantićevom festivalu djece pjesnika u Mostaru. U jakoj konkurenciji, među 30 finalista iz regiona, žiri je ocijenio najboljima Dragomirovu pjesmu "Olovka" i Đorđijevu pjesmu"Muva". Anja Komnenić, učenica V- 1 (mentor Tijana Bulatović) je za pjesmu "Nije lako biti dijete" ovjenčana je diplomom "Prijatelj festivala". Mali pjesnici i njihovi mentori biće gosti Jutarnjeg programa.

Predstavnik HMC Projects-a za Centralnu i Istočnu Evropu dr Džonatan Volstenholm boravi u našoj zemlji i u subotu će intervjuisati učenike koji su stekli uslove za stipendije koje će im omogućiti školovanje u Velikoj Britaniji. Organizacijea “London Bridge”, iz godine u godinu dobija sve veći broj punih stipendija koje našim učenicima obezbjeđuju besplatno školovanje. Ugostićemo dr Džonatana Volstenholma i Anu Vilford, osnivača “London Bridge-a”.

Najvažnije takmičenje u sezoni FIS Svjetskog kupa alpskih skijaša održave se treći put u švedskom ski centru Ore, uz direktan prenos na TVCG, 2. Održava se svake neparne godine, a 45. izdanje FIS Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju traje do 17. februara. Takmičenje organizuje Internacionala skijaška federacija (FIS) još od 1931. godine. O smotri najboljih skijaša svijeta govoriće za Jutro naš sportski komentaror Nebojša Šofranac.

Dežurna terenska ekipa uživo donosi aktulene priče. Anđela Ralević pored servisnih informacija izvještava:

- iz Urgentnog centra Kliničkog centra CG;

- sa zimskog izdanja manifestacije “Najbolje iz Crne Gore, koja se oba dana vikenda održava u Delti;

 -sa “Dana ljubavi” manifestacije posvećene Danu zaljubljenih koja se održava u TC Bazar;

Priču Jutra snimili smo u Lijevoj Rijeci. Starica Olga Dabetić, u devetoj deceniji priča da je težak bio život i položaj žena u tom kraju, ali da su ipak one bile snaga i potpora doma. Olga je tužbalica i kroz običajne riječi, naricanjem čuva dio tradicije.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Tunis u amfitetar u El Džemu, koji datira iz 3. vijeka. To je najveći rimski amfiteatar u Africi koji je mogao da primi oko 60.000 posjetilaca. U pitanju je jedna od najkompleksnijih rimskih građevina i samo postojanje tako raskošne i složene građevine u udaljenoj provinciji, s malo stanovnika, svjedoči o veličini i snazi carskog Rima.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće energetske štanglice.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније