Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 02. 2019. 21:58 >> 21:26

U JUTARNJEM

O istraživanju podmorja, sistematskim pregledima...

U Jutarnjem programu govorimo o Danu evropskog broja za hitne situacije. Broj 112 je jedinstveni evropski broj za pozive u nevolji. Osmišljen je odlukom Savjeta EU jula 11.februara 1991.i uvodi se iz dva osnovna razloga: da se građanima Evrope omogući da u svojoj ili u stranim zemljama u svim hitnim situacijama mogu dobiti pomoć pozivanjem 112 kao i da se maksimalno skrati vrijeme reagovanja i poboljša kvalitet rada nadležnih hitnih službi.

Govorimo o:

- Raspodjeli budžeta Ministarstva zdravlja za 2019. Godinu. 55 miliona eura biće utrošeno za ljekove i medicinska sredstva za javne zdravstvene ustanove, ljekove izdate na recept i vakcine.Za ostala medicinska sredstva planirano je 17,5 miliona eura dok budžet Fonda za zdravstvo iznosi 2,1 milion eura.Osim Kliničkog centra i ostalih zdravstvenih institucija, Ministarstvo će ulagati i u sjeverne ustanove i njihov kadar.

- Tema Jutra: Rad operativnih timova Glavnog grada. Budući da je paljenje starih automobilskih guma pojava koja je u prethodnom periodu posebno izražena, zaključeno je da je neophodno formirati tim koji će se sistemski baviti tom problematikom. Za problem prodaje stoke van Stočne pijace takođe je formiran operativni tim koji će svakodnevno obilaziti odgovarajuću lokaciju

-Sistematskim pregledima. U cilju prevencije bolesti i očuvanja zdravlja djece, pedijatrijski timovi 28. januara počeli su sa sistematskim pregledima i vakcinacijom u osnovnim i srednjim školama u Glavnom gradu.

-Istraživanju podmorja. Brod za 3D geofizičko istraživanje,zbog eventualne eksploatacije nafte i gasa "Ramform Titan", norveške kompanije PGS, uplovio je u naše teritorijalne vode. Planirano je da do 10. februara budu završene pripreme za prikupljanje geofizičkih podataka. Kako ističu u Upravi za ugljovodonike, monitoring nultog stanja parametara životne sredine, koji uključuje stanje i kretanje morskih sisara i reptila kao i istraživanje ribljeg ulova, obavljeno je prije početka istražnih aktivnosti.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o.još jednoj mjeri iz Agrobudžeta za 2019 godinu.U pitanju je Uvodjenje standarda kvaliteta i bezbjednosti hrane.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Merisa Čekić-načelnica Direkcije za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o otvaranju Dnevne sobe u podgoričkoj Gimnaziji, Narodnoj kuhinji u Baru, aktivnostima Dnevnog centra u Beranama i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Lekić će informisati o:

-  Javnom pozivu za dostavljanje predloga projekata za dodjelu malih grantova u okviru projekta ‘’Koalicija protiv vršnjačkog nasilja u crnogorskim školama’’ koji raspisuje NVO Juventas. 

- Aktuelnim predstavama sa repertoara Gradskog pozorišta.

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније