Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

22. 02. 2019. 22:13 >> 22:09

U JUTARNJEM

Objašnjavamo velike zagonetke astrofizike

U emisiji govorimo o:

Nagrađivani pronalazač Zoran M. Ilinčić predstaviće u našem programu naučno istraživački rad za koji tvrdi da je revolucionaran u oblasti gravitacije, koji objašnjava nekoliko velikih zagonetki astrofizike.

O savremenim metodama liječenja kapilara i vena razgovaraćemo sa vaskularnim hirurgom dr Dariom Jocićem.

Prof. dr Tatjana Samardžija-Grek, docent za užu naučnu oblast Francuski jezik na Katedri za romanistiku Filološkog fakulteta u Beogradu najaviće u našem programu predavanje koja će održati u KIC-u “Budo Tomović” (Multimedijalna sala) u subotu u 19h : "Da li se može iz svoje kože” (Maske koje nosimo i kako ih se osloboditi).

EU kutak: U toku je Drugi poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za Ipa Program prekogranične saradnje između Crne Gore i Kosova 2014-2020 . Cilj programa je poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi u programskom području, kroz ekološki održiv i socijalno inkluzivni ekonomski razvoj regiona, uz poštovanje zajedničke kulturne i prirodne baštine. Raspoloživa EU sredstva u okviru ovog poziva iznose 2,040,000.00 eura. Gošća Jutra -šefica Zajedničkog tehničkog sekretarijata za Ipa Programe prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija i Crna Gora – Kosovo -Sanja Todorović.

Družićemo se sa zvanično najljepšim Crnogorkama. Mis Crne Gore Natalija Glušćević iz Bijelog Polja i mis Eco Montenegro, Ana Miljanić sa Cetinja pripremaju se za nova takmičenja u Indiji i Egiptu i o tome će govoriti u našem proframu. Kako teku pripreme za novi izbor za Mis Crne Gore saznaćemo od PR-a izbora, bivše Mis Crne Gore Nikoline Radonjić.

U subotu 23. februara u 20 h na Velikoj sceni CNP-a , jubilarni 50. put igraće se predstava “Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića. Ugostićemo glumicu Radmilu Čović.

Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama “Milijarda ustaje” (Billion Rising) održaće se u subotu 23. februara u podne na Trgu Nezavisnosti. Organizatori su NVO “Sigurna ženska kuća” ,NVO “Ženski glasovi” uz podršku Programa za podršku antidiskriminaciji i politici rodne ravnopravnosti, koje partnerski sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i UNDP, a finansira Delegacija EU u Crnoj Gori. Ugostićemo organizatore, direktoricu NVO “Sigurna ženska kućaˇ” Ljiljanu Raičević, direktoricu NVO “Ženski glasovi” Olju Raičević Knežević, muzičarku Mariju Božović i specijalnog gosta kampanje, bubnjara Dragoljuba Đuričića.

Dežurna terenska ekipa uživo donosi aktulene priče. Nataša Vukajlovć pored servisnih informacija izvještava:

-sa bulevara u Donjoj Gorici, saznaćemo kada će radovi u tom dijelu grada biti završeni;

-sa Skadarskog jezera, provjerava kako teče proces gniježdenja pelikana;

-iz KIC-a Budo Tomović,najavljuje predstavu večernje scene Gradskog pozorišta “Sedam dana”;

Putopisac Edin Krnić vodi nas na Tibet, na Jamdrok jezero. Kao planine, jezera se smatraju svetom prirodom Tibeta.Društvo su mu pravili tibetski mastifi , koji postoje više od 5.000 godina i važe za naskuplju rasu pasa na svijetu.

25-godišnji Leskovčanin Nikola Mitrović početom mjeseca pojačao je Rukometni klub Lovćen. Igra na poziciji desnog beka i do sada je nastupao za brojne klubove u Srbiji i inostranstvu. Mnogi bi rekli - ništa neobično! Ipak, priča dobija potpuno drugačiji ton kada se napomene da je ovaj mladić igrao, između ostalog, u Libiji, u famoznom Bengaziju, gdje su građanski sukobi i dalje trajali. Djelić nesvakidašnjeg putešestvija otkriće Jutarnjem programu.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće supu od cvekle i đumbira.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније