Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

02. 03. 2019. 22:05 >> 21:31

U JUTARNJEM

O gojaznosti, zabrani farmi krzna

O inicijativi zabrane farmi krzna u Crnoj Gori za naš program govore njeni pokretači - Maida Šabeta iz organizacije PETA Deutschland i Dušan Pajović, predsjednik Društva za zaštitu prava životinja Galop.

U nastavku:

Višak kilograma i te kako može da utiče na kvalitet života. Posebno stradaju koljena i zglobovi koji trpe najveći pritisak. Gojaznost i bolesti zglobova usko su povezani, naročito kada je riječ o osteoartritisu, najčešćoj bolesti zglobova. Na temu “Osteoartritis i gojaznost” naš gost biće fizioterapeut, specijalista primijenjene fizioterapije Pavle Đukanović.

Završen je prvi i počinje drugi ciklus “Programa obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima” koji je namijenjen državnim i lokalnim službenicima.Naše gošće biće načelnica Odsjeka za analizu, planiranje i razvoj stručnog osposobljavanja i usavršavanja u Upravi za kadrove Sonja Vojinović i koordinatorka Programa obrazovanja za sticanje ključnih vještina za upravljanje ljudskim resursima Bojana Šćepanović.

Podsjećamo i na našu akciju “Udomi , ne kupu” kojom želimo da ukažemo na odgovorno vlasništvo i utičemo na smanjenje broja napuštenih pasa.

Priča Jutra: Djeca u gradu u prilici su da se lakše socijalizuju, prije svega zbog vrtića. No, kakva je situacija na seoskim područjima? Da bi se djeca privikla i pripremila za školu u nekoliko sela u blizini Podgorice organizuju se tzv. interaktivne službe za mališane. Jednom dnevno sa njima rade vaspitači. Naša ekipa bila je u Ublima.

Kotor dobija novi festival. Filmski festival “Uhvati film” dio je regionalne mreže 16. međunarodnog Filmskog festivala„Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“, koji se proteklih 16 godina održava u Novom Sadu, Rijeci i Banja Luci, a od ove godine i u Crnoj Gori, u Kotoru. Kroz filmsku umjetnost- reviju filmova i prateći program festival utiče na participaciju lica sa invaliditetom u umjetnosti, afirmišući njihove potencijale u sferi kulture, kao kreatore umjetničkih djela, preispitujući postojeće stanje u društvu i stvarajući konekcije u cilju daljih projekata i akcija. Gošća Jutra - direktorica festivala Aleksandra Božović.

Međunarodni festival dječije pjesme “Zlatna pahulja” donijio je nove hitove. Družićemo se nagrađenim izvođačima Monom Gušmirović( 1. nagrada za interpretaciju), Anjom Mugošom (3.nagrada za interpretaciju) i Anjom Blagojević( 2. nagrada za kompoziciju).

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje.Pored servisnih informacija, Andrea Šekularac:
- sa Aleksandrom Kiković iz UNDP-ja razgovara o mogućnostima razvoja električnog saobraćaja u Crnoj Gori;
-sa matičarem Jovanom Rabrenovićem razgovara o vjenčanjima i provjerava da li se i dalje tradicionalno najšešće organizuju nedjeljom;
-izvještava sa sajma antikviteta i kolekcionarstva „XI Antico Bazar-a“;

Putopisac Edin Krnić prenosi nam atmosferu sa karnevala u Rio de Žaneiru..

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć. Pripremaće kolač sa susamom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukžusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније