Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

03. 03. 2019. 22:25 >> 21:49

U JUTARNJEM

O smanjenju upotrebe plastičnih kesa...

U jutranjem progamu govorićemo o aktivnostima Komunalne inspekcije koja će u narednom periodu pojačati nadzor kada je u pitanju uklanjanje havarisanih vozila sa javnih parkirališta. Iz te gradske službe najavljuju i kontrolu autobuskog prevoza.

-Tema Jutra: Smanjenje upotrebe plastičnih kesa. Ministarstvo održivog razvoja i turizma uvešće dodatne mjere za redukciju upotrebe plastičnih kesa, koje više neće biti besplatne na prodajnim mjestima, čime bi se motivisali građani da smanje njihovo korišćenje.

- Centralnoj registraciji pasa koju u maju planira Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. Kako piše u Izvještaju o radu Savjeta za zaštitu životinja koji je objavljen na sajtu Vlade, to tijelo je zaključilo da se moraju pokrenuti aktivnosti za uspostavljanje jedinstvene baze za identifikaciju i registraciju pasa kako bi se definisala odgovornost vlasnika.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o. Premijama podrške stočarskoj proizvodnji za 2019 godinu.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Gojko Babović iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva ,Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Svjetskim Ljetnjim igrama Specijalne Olimpijade koje startuju 8.marta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.Našu delegaciju će predstaviti 22 člana od kojih će se 19 nadmetati u 3 sportske discipline.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o izgradnji bazena u Pljevljima, streljačkom klubu iz Berana, životu u Kučima, ulaganjima u obnovu škola u zemlji i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Novu emisiju Javnog servisa pod nazivom ”Dnevna soba”. Emisija će biti emitovana svakog radnog dana na našem Drugom programu.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Nataša Vukajlović će informisati o:

- Danu Otvorenih vrata u Kliničkom centru Crne Gore

- Aktivnostima Parking servisa u Podgorici
- Zimskom salonu knjige, BOOK-a
- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 


 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније