Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

04. 03. 2019. 21:28 >> 20:53

U JUTARNJEM

O novim tarifama za vlasnike kućica na Bojani

U Jutarnjem programu govorimo o novim tarifama za vlasnike montažnih ribarskih kućica na rijeci Bojani. Vlasnici će godišnje plaćati od 228 do 3.500 eura koliko iznosi naknada za objekte površine do 35, odnosno 100 kvadrata. To je određeno cjenovnikom početnih naknada koji je utvrdio u januaru Upravni odbor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

U nastavku:

- Tema Jutra: Svjetski dan energetske efikasnosti. 5.mart je prilika da se građani, na krajnje jednostavan način, informišu o energetskoj efikasnosti, o načinima na koje mogu racionalno da koriste energiju i kako da primjene energetsku efikasnost u svom svakodnevnom životu.

- Javnom pozivu za evidentiranje držanja primjeraka zaštićenih i drugih divljih vrsta životinja u zatočeništvu. Podsjetimo, iz Agencije za zaštitu životne sredine su pozvali vlasnike da to prijave do 1.marta. O primjenama propisa i regulisanju oblasti komercijalnog uzgoja ptica ljubimaca u Crnoj Gori, razgovaramo sa predstavnicima NVO Crnogorska ornitološka asocijacija.

- U kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o Izmirivanju dugovanja za utrošenu električnu energiju.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokatica Sonja Žarković.

- Podršci uzgoju višegodišnjeg ljekovitog i aromatičnog bilja.Naša gošća biće Kristina Radević iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Sporazumu o saradnji i razumijevanju koji su potpisali NVO Preporod i NVO Defendologija – kroz projekat ”Biramo oporavak”. Sporazum se sastoji od razmjene iskustava i dobre prakse, podrške u kampanjama koje se odnose na pomoć osobama u problemu zavisnosti te promociji besplatnog savjetovališta.

- Jutarnjem programu možete pogledati i priče o osnivanju Balkanskog instituta za nauku i istraživanje, proizvodnji bilja, mjuziklu podgoričkih gimnazijalaca, upravljanju ljudskim resursima i mnoge druge.

Najavljujemo:

- Martovski repertoar našeg nacionalnog teatra. Gošća u studiju biće Tajana Nedić iz PR Službe CNP-a.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Lekić će informisati o:

- Aktivnostima Medjunarodne organizacije MENSA

- Izložbi Ambasade Ukrajine i KIC-a ”Budo Tomović”

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније