Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

05. 03. 2019. 21:06 >> 20:31
3

U JUTARNJEM

Kako popraviti kvalitet života na selu

Danas je sve više ljudi koji život žele da provedu na selu, daleko od kancelarijskog ili sigurnog državnog posla, baveći se turizmom ili malim porodičnim biznisom. Mnoge crnogorske familije obnovile su stara domaćinstva, neka čak pretvorili u izložbeno-smještajne prostore. Kako popraviti kvalitet života na selu, govorimo sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U nastavku:

- U Podgorici se za vikend održava 17. Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata. Za tradicionalni sajam u Delti i ove godine traži se mjesto više. Prijavilo se preko 60 izlagača iz svih krajeva zemlje, što pokazuje da sajam ostaje jedna od najznačajnijih manifestacija tog tipa u Crnoj Gori.

- Biljana Medenica jedna je od najuspješnijih crnogorskih planinarki, i prva je Crnogorka koja se popela na vrh iznad 7.000 metara nadmorske visine. 2011. godine osvojila je Lenjinov vrh na planini Pamir u Kirgistanu, visok 7.134 metra. Sada se popela i na najviši vrh Amerike.

- Za dva dana obilježićemo Dan žena, a danas ćemo sa psihološkinjom Sanjom Vujovic, pokušati da dođemo do odgovora i pojašnjenja, da li žene kaskaju za muškarcima, ako da, zašto kaskaju? Koje je njihovo mjesto? Da li postoje “nus pojave” kada žena poželi da bude jednako uspješna u svom domu i van njega?

- Istaknuti crnogorski harmonikaš i profesor na Muzičkoj akademiji, Predrag Janković, predstavljao je Crnu Goru na generalnoj Skupštini i Zimskom kongresu koji organizuje Svjetska konfederacija harmonikaša. Na 141-oj skupštini učestvovalo je oko 20 svjetskih zemalja.

- Specijalna gošća jutarnjeg programa Nevena Božović, pobjednica je Beovizije i predstavljaće Srbiju na Eurosongu.

- Posebnu pažnju u posljednjem satu posvetićemo i Dalili Hodžić, dami koja je poslala najljepšu fotografiju za mjesec mart u okviru rubrike "Okom gledalaca", i osvojila tablet računar.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније