Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

10. 03. 2019. 22:04 >> 21:41

SA DIREKTOROM VODOVODA

O izgradnju kolektora u Podgorici

U emisiji govorimo o:

- Primjeni propisa kojima se uvode zahtjevi eko dizajna uređaja u domaćinstvima, a koji su na snagu stupili 01.Januara. Ministarstvo ekonomije je donijelo navedene propise prije godinu, a njihova primjena će značiti postepenu eliminaciju određenih manje efikasnih tehnologija sa crnogorskog tržišta, shodno praksi EU. 

-Tema Jutra:

Izgradnja kolektora u Podgorici. Potpisan je ugovor za podršku u pripremi Glavnog projekta Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda sa pripadajućom kolektorskom mrežom čime počinje realizacija najznačanijeg kapitalnog projekta u Glavnom gradu. Gost Jutra biće V.D.direktora D.O.O “Vodovod I kanalizacija“- Filip Makrid.

-.Obradi zahtjeva za štete uzrokovane nevremenom.Komisiji za procjenu šteta od elementarnih nepogoda koje su uzrokovane olujnim vjetrom podnešeno je 98 zahtjeva, saopšteno je iz PG Biroa.Tim povodom, naša gošća biće ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.
- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o.Javnom pozivu za dodjelu podrške unapredenju stočnog fonda za 2019 godinu.Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Miloš Kusovac iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva ,Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
- Uspjehu Mladog Alekse Pejovića, šesnaestogodišnjeg gimnazijalca iz Nikšića koji je dobio prestižnu HMC stipendiju za školovanje u Velikoj Brijtaniji. Ovaj mladić je odličan učenik i dobitnik brojnih priznanja na raznim takmičenjima, a iduće dvije školske godine će završiti u jednoj od prestižnih škola na britanskom tlu.
- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o ulaganjima u Osnovnu školu ”Oktoih”, radu Muzičke škole u Beranama, Mojdežu i mnoge druge.
Najavljujemo:

-Promociju knjige Bogdana Stevanovića Blogdana ”Sa druge strane obloga”.Autor će biti naš gost.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Šekularac će informisati o:

-Zalihama citostatika "5-fluorouracil" za oboljele od kancera debelog crijeva i želuca.Provjerićemo da li lijeka za hemoterapiju ima u dovoljnim kolićinama kao i terapije za oboljele od kancera dojke.

- Konkursu za drugu grupu volontera koji otvara Informator mladih
- Konkursu Ministarstva prosvjete usmjerenom finansiranju Nevladinih organizacija koje se bave talentima
- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć.
- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

 Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније