Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 03. 2019. 22:07   >>  21:33

U JUTARNJEM

Kako prepoznati talenat kod djeteta?

Tema Jutra: Kako prepoznati talenat kod djeteta? Koji faktori utiču na to da li će se dječji dar u potpunosti razviti ili ne? Kako da roditelji na pravi način usmjeravaju i podstiču svog malog genijalca? Gošća Jutra- psihološkinja Radmila Stupar Đurišić.

Govorimo i o programima EU i Crne Gore za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu žaštitu”, Ministarstva rada i socijalnog staranja, koji se sprovode uz podršku Delegacije EU, a to su: „Podrška osposobljavanju i zapošljavanju nezaposlenih lica za deficitarna zanimanjima u Crnoj Gori, kao i jačanju zapošljivosti nezaposlenih pripadnika romske i egipćanske populacije” i „Dalji razvoj i kvalitetno pružanje usluga socijalne i dječje zaštite u zajednici na lokalnom nivou“ .Naša gošća biće samostalna savjetnica u Ministarstvu rada i socijalnog staranja KsenijaAranitović.

Dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba sa Daunovim sindromom Sara Bero Prelević osnovala je prvo udruženje djece i omaldine sa Daunovim sindromom “Ljubav za ljubav” . U susret Svjetskom danu osoba sa Daunovim sindromom govorićemo o aktivnostima nove organizacije i prvoj radionici za djecu i omladinu sa Daunovim sindromom koja se realizuje u Crnoj Gori.

Šta je regresoterapjia i koje su njene mogućnosti? Gošća - holistička terapeutkinja Daniela Lukić koja je homeopatiju usavršila u Velikoj Britaniji, na “Contemporary College of Homeopathy”.

Najavljujemo konferenciju i izložbu fotografija “ Od Balkana do Čanakkalea” koja će se u ponedjeljak održati u Podgorici u organizaciji Instituta “Yunus Emre” iz kojeg nam u goste dolazi Mehdi Šabanadžović.

Humanitarni koncert za djevojčicu Nikolinu Baltić iz Mojkovca biće održan 20. marta u Sportskom centru u Beranama. Ugostićemo organizatora Borisa Vlahovića.

Zdravko Đuranović najavljuje koncert "Nove pjesme-stari prijatelji"koji će održati u Golubovcima 19. marta. Izvešće i dio repertoara.

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje.Pored servisnih informacija Andrea Lekić izvještava :

-sa “Studentske košarkaške ligeˇ” koja se u nedjelju održava u Podgorici. Za titulu najbolje košarkaške studentske ekipe nadmetaće se njih 10, podijeljenih u dvije grupe. Tron brani Fakultet za sport i fizičko vaspitanje;

-sa Antico Fest-a koji je ujedno i omaž Urošu Toškoviću, održava se u Delti;

- sa strelišta u Danilovgradu, gdje će se održati IV kolo lige Češka Zbrojovka u organizaciji Crnogorske asocijacije praktičnog streljaštva;
Emitovaćemo drugi dio putopisa Edina Krnića iz Tajlanda sa najčudnije pijace na svijetu.

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.Pripremaće namaz od pečuraka.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukžusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније