Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

07. 04. 2019. 22:02   >>  22:02

U JUTARNJEM

O ePeticijama, Danu Roma...

U Jutarnjem govorimo o:

- Postupku podnošenja ePeticija.Podsjetimo, Građani Crne Gore od 2.aprila mogu podnositi peticije za inicijative iz nadležnosti Vlade Crne Gore, sa prikupljenih 3.000 potpisa umjesto ranijih 6.000. Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave Portal "Glas građana e-Peticije" www.epeticije.gov.me je ponovo aktivan.

 -Tema Jutra:Svjetski dan Roma.8.april je ustanovljen da bi se ukazalo na težak položaj Roma i da bi se države u kojima žive podstakle da obrate posebnu pažnju na unapređenje njihovog položaja.O romskoj populaciji u Crnoj Gori razgovaramo sa predstavnicima Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Romskog Savjeta I NVO ”Mladi Romi”.

 -Usvajanju Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola.Na Dnevnom redu sjednice crnogorskog parlamenta prošle sedmice se našao pomenuti predlog zakona čije je usvajanje pod budnim okom više hiljada građana i građanki Crne Gore koji pripadaju LGBT zajednici.

 - U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi jutra” govorimo o Održivoj upotrebi pesticida. U cilju uspostavljanja održive primjene pesticide, usvojen je Nacionalni plan u kojem je naglašena potreba jačanja svijesti svih aktera u sistemu prometa i upotrebe ,kao i njihova edukacija.Kako naglašavaju iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja,sistem održive upotrebe pesticida treba da omogući smanjenje rizika za zdravlje ljudi, životinja i životne sredine, koji je povezan sa njihovom nepravilnom upotrebom.

 - Radu Fakulteta za pomorstvo u Kotoru koji obilježava 60 godina postojanja.Tim povodom, gosti Jutarnjeg programa biće Prof.dr Špiro Ivošević-dekan Fakulteta i mr Zorica Djurović, saradnica u nastavi za engleski jezik.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o saobraćajnoj kulturi i ulozi najmladjih, ulaganjijma u turistički razvoj Kolašina, dječijoj pozorišnoj sceni u Mojkovcu, pripremama za ljetnju sezonu u Baru i mnoge druge.

 - Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Šekularac će informisati o:

 -Izložbi likovnih radova u KIC-u” Budo Tomović” kojom se obilježava Medjunarodni dan Roma

- Projektu ADP Zid-a posvećenom školskom volonterizmu

 - Školi brzog čitanja i mudrog učenja

- Jubileju Osnovne škole “Savo Kažić“ na Barutani koja proslavlja vijek postojanja

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније