Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

12. 04. 2019. 22:14 >> 22:13

TEME JUTRA

Savjeti kardiologa, venska estetika...

Tema Jutra: Venska estetika. Naš gost prvi svjetski ambasador venske estetike dr Petar Dragić, stručnjak za savremenu vensku lasersku hirurgiju. Titulu ambasadora dobio je za novi segment medicine kojim se bavi, ne samo liječenjem problema proširenih vena već i estetikom te oblasti-kapilarima, problema od kojeg boluje više od 2/3 ženske populacije. Dr Dragiću nagrada je uručena na prestižnom kongresu u Sao Paolu u Brazilu.

U nastavku:

U stalnoj rubrici “Savjeti kardiologa” ove subote govorimo o arteriosklerozi, najčešćoj bolesti arterija, najrasprostranjenijoj bolesti civilizacije.

Svjetski dan aktivizma mladih obilježava se u subotu u Delti, akcijom koju priprema organizacija FLEX alumni Montengro i volonteri fondacije Banka hrane. Ugostićemo učesnike akcije -volontere,studente Pravnog fakulteta Vuka Šćepanovića i Zerinu Bošković.

EU kutak posvetićemo CEEPUS školi koja je održana u Dubrovnku u okviru 16. Konferencije crnogorske sportske akademije. Okupila je preko 30 mladih naučnika iz regiona, koji su učili o akademskom integritetu, istraživanju u sportu i komunikacijskim vještinama. /CEEPUS -Central European Exchange Program for University Studies (Centralno-evropski program za razmjenu studenata i predavača)/ .Crna Gora je učesnica CEEPUS-a od školske 2005/06 godine.

Koje su to želje koje nas pokreću? Koja su to ključna uvjerenja ili osobine koje treba da razvijemo da bismo lakše postizali ciljeve? Koji su to koraci i strategije koji vode do manifestovanja želja? Naša gošća biće prof.književnosti i savjetnica za lični i profesionalni razvoj Dijana Raičković.

Najčitaniji pisac popularne psihologije u regionu, autor deset bestselera Ivana Kuzmanović veruje da “prvo rođenje dobijamo, a drugi put sami sebe rađamo”. Ova metaforična poruka sugeriše značaj iskoraka iz kruga patnje čemu je suprotnost Ljubav, a u susret najvećem hrišćanskom prazniku – Vaskrsu. Ivana Kuzmanović biće gošća Jutra.

Milica Vulanović, učenica 9. razreda JU Škola za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi u klasi profesorice Ivane Cikić, dobitnica mnogih nagrada, osvojila je novu nagradu na “2.Guitar festu” u Bijelom Polju. Biće naša gošća i izvešće dio repertoara uživo u našem studiju.

Operska pjevačica, sopran Marijana Šovran stiže nam u goste nakon 10h, sa počasnom titulom “Dame s kamelijama”.

Duo gitara Pippo Corvino & Mahan Mirarab prirediće koncert u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2019” u subotu, 13.aprila, u sali DODEST, u 19 sati. Pippo Corvino i Mahan Mirarab imaju slične muzičke i kulturne korijene. Mahan Mirarab je iranski gitarista i kompozitor koji živi u Beču. Filip Gavranović (1988, Pula SFRJ), profesionalno pozant po svom umjetničkom imenu Pippo Corvino, počeo je da svira gitaru kao devetogodišnjak. Danas živi i radi u Beču.

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje. Pored servisnih informacija Anđela Ralević:

-najvljuje X Festival zdravlja, koji se održava u Delti ( oba dana vikenda), pod sloganom „Misli na vrijeme, biraj zdravije”;
-izvještava iz Golubovaca, sa aerodroma „Knjaz Danilo“ uoči svečanosti povodom polaganja zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i vojnika po ugovoru;
-izvještava sa generalne probe predstave “Modro blago” (8+), u produkciji Dramske scene za đecu Gradskog pozorišta, koja se igra u podne u subotu;
-informiše o Danu prodavnica ploča koji se obilježava u Podgorici;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Indiju u sveti grad Varanasi. Ranije je bio poznat kao Benares ili Kaši i ubraja se u najstarije gradove na zemlji. U njemu se nalazi više od dvije hiljade hramova, kao i pisana istorija starija od 5.000 godina. Zadržao je običaje života kao prije 3.000 godina. U hinduističkoj kosmologiji predstavlja središte svijeta. Edin je prisustvovao jutarnjem ritualu koji je posvećen izlasku sunca.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet - bombice pinja kolada.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.


Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније