Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 04. 2019. 22:03   >>  22:07

U JUTARNJEM

O projektu "Svi smo stvoreni jednaki"

Temu Jutra posvetićemo projektu "Svi smo stvoreni jednaki: ka efikasnijoj zaštiti potrošača osoba s invaliditetom!". Ugostićemo predstavnice NVO koje implementiraju projekat - Jasnu Božović iz Centara za zaštitu potrošača (CEZAP) i Zagorku Pavićević iz Saveza slijepih Crne Gore (SSCG).

U susret godišnjoj dodjeli nagrada Asocijacije menadžera Crne Gore najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima, družićemo se sa predsjednikom Asocijacije menadžra CG Budimirom Raičkovićem i direktoricom Anđelom Radosavović.

Turnejom "Reverans sjeveru" baletska škola "Princeza Ksenija" predstaviće se publici na sjeveru Crne Gore - u Mojkovcu, Bijelom Polju, Plavu i Kolašinu. Turneja je posvećena sjećanju na Batrića Baća Rakočevića, na njegov veliki doprinos očuvanju i dokumentovanju atmosfere sjevera kroz svoje fotografije i dvije objavljene knjige: "Bjelopoljski srez u ratu i revoluciji" i "Staro Bijelo Polje". Ugostićemo direktoricu škole Vanju Pantović.

Pjesnik iz Mojkovca Veljko Veljović govoriće u našem programu o svojoj zbirci "Nemiri lutajućeg pjesnika" koju će uskoro promovisati u Podgorici, kao i o novoj zbirci poezije za djecu, koja je u pripremi.

Učenici Srednje stručne škole u Rožajama, učestvuju u globalnom projektu "Innovate your dreams - 2019" sa oko 18 hiljada učenika i nastavnika iz 60 zemalja svijeta. Cilj projekta je da djecu pripremi za budućnost koja će po mnogome biti drugačija od sadašnjosti, to jest da pomogne učenicima da razumiju poslove u budućnosti. Projekat je zasnovan na popularnom istraživanju koje je zaključilo da će "65% djece osnovno školske dobi, nakon srednje škole raditi potpuno nove vrste poslova koje još ne postoje". Gost Jutra - direktor Srednje stručne škole Rožaje - Isko Bećović.

Ugostićemu dramsku sekciju OŠ "21. maj" iz Podgorice i njihovu učiteljicu Dragana Racković. Dio predstave izvešće uživo u našem studiju.

U susret “Sajmu automobila, motocikala i opreme” koji će se od 17. Do 20. Aprila održati u Delti, družićemo se sa PR-om manifestacije Milicom Marković.

Najavljujemo Renault Fashin Week Montenegro, čije je svečano otvaranje zakazano za nedjelju u 17h na Luštica Bay marini u Tivtu, a najveći borj revija održaće se na Imanju Knjaz od 14-19 aprila. Gošće Jutra - PR nedjelje mode Jovana Šuškavčević i modna kreatorka Nataša Pejović.

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje.Pored servisnih informacija Anđela Ralević izvještava:
- sa sajma “Probaj domaće”, koji se održava na Trgu nezavisnosti;
- sa akcije posvećene moto bezbjednosti, koju organizuje klub Moto bezbjednost sa Upravom policije;
- sa X festivala zdravlja,koji se tokom vikenda održava u Delti;
- o Carp cupu Skadarsko jezero (16-19.05), za koji su u toku prijave;

Emitovaćemo novu putopisnu avanturu Edina Krnića. Vodi nas u Rio da Žanerio na čuvenu Ipamena plažu gdje je predivan doživljaj trenutak zalaska sunca, koji posjetioci najčešće pozdravljaju aplauzima...

Za specijalitete u redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, zadužena je šefica kuhinje Slađana Šoć.Pripremaće hladni potaž.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније