Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

19. 04. 2019. 21:59 >> 21:59

U JUTARNJEM

O zlatovezu

Temu Jutra otvorićemo u EU kutku i posvetiti je novom projetku - "Očuvanje i razvoj tradicionalnog crnogorskog zanata-zlatoveza". Naše gošće: iz Instituta za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER) Lejla Murtagić, iz Udruženja starih zanata i vještina (NIT) Smiljana Radusinović i predstavnica Glavnog grada Nela Gligorović.

"Interakcija - svijet umjetničkih profesija" - novi je programski segment Crnogorskog narodnog pozorišta u saradnji sa studijskim programom Drama i pozorište Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja. Cilj je animacija mladih za svijet umjetničkih profesija u polju dramskih umjetnosti. Prva Interakcija na temu "Drama i pozorište – pisati za pozorište" biće održana 23. aprila u CNP-u. Gost Jutra rukovodilac studijskog programa FDU mr Janko Ljumović.

Retoričari maturanti govoriće u našem programu o govorničkoj vještini. Oni su osma generacija srednjoškolskog programa Škole retorike: Vučić Filipović, Gordana Gazić, Dijana Ostojić, Filip Jovetić i Jelena Radović.

"Pisci vs. kritičari" naziv je četvrtog izdanja festivala "LiTeritorija" koji će se održati od 22. do 24. aprila. Manifestacija će tematizovati odnos pisca i kritičara kroz primjere sa savremene književne scene regiona i sa gostima piscima i kritičarima koji u okviru nje stvaraju. Naša gošća -urednica informativno edukativnog programa KIC-a "Budo Tomović - Valentina Knežević.

Jedna naša studijska priča obradovaće poljoprivrednike. Govorićemo o projektu francuskih rasa u sistemu krava-tele salers i limuzin, koji doživljava pravi bum u Hrvatskoj i Zapadnoj Evopi.Crna Gora ima ogroman potencijal za uzgoj pomenutih rasa, jer ima najkvalitetnije pašnjake i odličan kvalitet vode.Dolazak francuske delegacije iz pokrajine Cantal, (nosioci genetske rase salers i limuzin), očekuje se u maju . Cijenjeni stručnjak u oblasti govedarstva i nosilac projekta za Balkan Mirko Devčić biće gost Jutra kao i partner za Crnu Goru - Veselin Grdinić.

U minutima rezervisanim za sport ugostićemo fudbalere FK Calcio iz Podgroice koji su se na nedavno održanom međunarodnom turniru "Balkan olympus CUP", u Grčkoj okitili zlatnim medaljama i osvojili mnogo nagrada. Dječaci su i i mimo granica Crne Gore, pokazali kako inovativne metode rada, koje klub uspješno sprovodi, daju odlične rezultate.

U muzičkom dijelu programa naša gošća biće talentovana djevojčica Iskra Dedivanović, učenica V-1 OŠ "Vladimir Nazor" iz Podgrice . Osvojila je nekoliko nagrada na muzičkim festivalima u zemlji i inostrastvu, a sada se priprema za Takmičenje mladih talenata koje će se 28. aprila održati u Umjetničkoj školi za muziku i balet "Vasa Pavić" . Iskra će pjevati u našem programu i sviraće uživo saksofon.

Pijanista Enes Tahirović i bubnjar i perkusionista Slaven Ljujić, govoriće o programu Let's JAM koji karakteriše otvorena scena za spontano džez muziciranje, koji je dio programa Mjeseca poštovanja džeza u Crnoj Gori.

I naša terenska ekipa uživo donosi aktuelne i korisne sadržaje. Pored servisnih informacija Nataša Vukajlović izvještava:
- sa Dečić KUP-a 2019. ( I kolo crnogorske lige u preciznom slijetanju paraglajderom na cilj)
-iz Virpazara, iz kampa LAD, najavluje čišćenje okoline na trasi od sela Boljevići do mosta na Virpazaru, što uključuje i čišćenje korita rukavaca Skadarskog jezera, kao i trasu Virpazar – Besac. Akcija se organizuje u susret Danu planete Zemlje(22.april);
-sa tradicionalnog Moto defilea, kojim bajkeri iz CG žele da skrenu pažnju na podizanje nivoa moto kulture i ujedno ozvaniče početak moto sezone;
-sa desetog jubilarnog Dječijeg proljećnog vikenda koji se održava u Delti;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Kirgistan, u klisuru Jeti Oguz (sedam bikova), sačinjenu od grandioznih formacija crvenih stijena.

U redovnoj kulinarskoj rubrici "Ukusi jutra", šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće sendvič sa terijaki svinjetinom.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, zanimljivosti, priče sa terena, i redovne rubrike: Dogodilo se na današnji dan, Kulturni vodič, Okom gledalaca, Meridijani, Dječiji kutak, Ukusi jutra, priče sa portala www.rtcg.me.


Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније