Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

O. Zogović

26. 05. 2019. 08:42 >> 08:41
1

IMZE, ROLAN GAROS, "LAVICE"...

Nedjelja sporta na TVCG

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) pratiće Igre malih zemalja koje se od 27. maja do 1. juna organizuju u našoj zemlji.

Igre će okupiti preko hiljadu takmičara iz evropskih država sa manje od milion stanovnika, a biće održane u Podgorici, Budvi, Baru, Tivtu i Cetinju. Bar će biti domaćin atletskih i košarkaških takmičenja, stoni tenis će se igrati u Tivtu, džudo na Cetinju, dok su plivačka takmičenja na bazenu u Podgorici. Domaćin ostalih takmičenja biće Budva, a u tom gradu će biti održano i svečano otvaranje.

"Veliki izazov za Javni servis, za Sportsku redakciju TVCG, kako u novinarskom dijelu, tako i u produkcijskom smislu. Biće angažovano troje reportažnih kola, kojima će se raditi direktni prenosi ceremonije otvaranja i takmičenja iz dvorana u Budvi i Baru", kazao je Dragiša Dedić, urednik Sportske redakcije TVCG.

Sve počinje ceremonijom otvaranja u ponedjeljak veče, za koju je scenario napisao Nikola Vukčević, a reditelj prenosa biće Bojan Popović.

Prenos svečane ceremonije koja će se održati ispod zidina budvanskog Starog grada će početi u 21.00 i trajaće dva i po sata.

Svakog dana, od utorka do petka od 16 do 17:30 sati, uživo sa bazena Rondo u Budvi, realizovaće se specijalna zabavno-sportska emisija "Svi smo u igri".

Kada je riječ o takmičenjima, TVCG će direktno prenositi odbojkaške i košarkaške mečeve naših selekcija.

U utorak i srijedu, 28. i 29. maja, gledaćemo utakmice naših odbojkašica i odbojkaša, u terminima od 11 i 16 sati.

Mečevi košarkašica i košarkaša u dvorani "Topolica" u Baru na programu su 30. i 31. maja i 1. jula, a počnju u 17:45 i 20 sati.

Tokom emisije "Svi smo u igri" biće emitovani prilozi o sportskim dešavanjima sa Igara, kao i uživo uključenja sa terena i borilišta.

U Sportskom dnevniku, svakodnevno od 22.50 pregled dana Igara, kao rezime.

Naredne nedjelje sport će biti dominantan na kanalima TVCG, jer pored Igara malih zemalja Evrope tu su i druga takmičenja koja će prenositi Javni servis.

Od 26. maja počinju svakodnevni prenosi sa četvrtog teniskog Gren slema u sezoni, Rolan Garosa. Mečeve sa pariske šljake gledaoci TVCG će moći da prate počev od 11 sati pa sve do 21.00.

Takođe, TVCG će prenositi mečeve crnogorskih rukometašica protiv Češke u baražu za Svjetsko prvenstvo. Prvi duel biće odigran u češkom gradu Most 31. maja, dok je revanš na programu 5. juna u Nikšiću.

Tokom Igara malih zemalja Evrope TVCG će prenositi i finale Kupa Crne Gore u fudbalu između Budućnosti i Lovćena, koji se igra 30. maja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније