Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

07. 06. 2019. 22:32 >> 22:39

U JUTARNJEM

O prevenciji narkomanije

U jutarnjem govorimo o:

Tema jutra: Prevencija narkomanije. Koji su načini krijumčarenja i putevi droge kroz Crnu Goru? Koje su droge najzastupljenije u našoj zemlji? Legalizacija marihuane: DA ili NE? Koliko se u Crnoj Gori posvećuje pažnja preventivnim aktivnostima ? Naši gosti - dipl.inž.-sudski vještak, ekspert iz oblasti narkomanije Dušan Raspopović i direkor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić.

U nastavku:

Govorićemo i o estetskoj hirurgiji, s posebnim fokusom na operacije nosa i lica (podmlađivanje).Ugostićemo jednog od najuticajnijih estetskih hirurga u regionu, prim. dr med.Sinišu Glumičića, iza koga je 25 godina iskustva i više od 10.000 operacija.

U redovnoj rubrici Savjeti kardiologa govorimo o uvećanoj srčanoj aorti.

EU kutak posvetićemo Erasmus + programima jer Crna Gora predstavlja uspješan i dobar primjer korišćenja Erasmusa, sa 227 sporazuma o mobilnosti sa više od 20 zemalja EU, što je za mali sistem izuzetno dobar rezultat. Kroz projekte međunarodne kreditne mobilnosi do sada je više od 755 ljudi koristilo ovaj program. Kako se aplicira za Erasmus saznaćemo od korisnika programa Anđele Mićanović, Luke Račića, Ines Odalović, Denisa Tahirovića, Tare Lipovine i šefice Erasmus Nacionalne kancelarije u Crnoj Gori Vanje Drljević.

U susret prvom “Internacionalnom Yoga festu” koji se od 15. do 22. juna održava u Kolašinu ugostićemo organizatore, učitelje joge Milanku Žarković i Zorana Volarića.

Međunarodni festival KotorArt biće posvećen vrhunskoj umjetničkoj i popularnoj muzici, ekologiji, otkriva nam KotorArt talente i donosi sjane programe na kotorskim pjacama...Prvi put u okviru KotrArt-a predavanje će održati svjetski stručnjak u oblasti menadžmenta i liderstva Isak Adižes. U goste nam stiže PR festivala Sara Lakičević.

IX Međunarodni festival - Harmonika fest, koji je nedavno održan u Tivtu, okupio je oko 250 harmonikaša iz 12 evropskih zemalja. Prvo mjesto u III kategoriji - kamerna muzika osvojio je trio harmonika – Hristina Merdović, Relja Ćetković i Nemanja Boljević, iz UŠMB "Vasa Pavić" iz Podgorice. Biće naši gosti sa svojom profesoricom Irenom Merdović.

Muzičar Esad Merulić predstaviće u našem programu novi spot “Lijepa moja”.

Priča Jutra stiže nam iz nikšićkog Gornjeg Polja o vodenici koja je svjedok prošlih vremena, ali i budućnost turizma tog kraja.

I naša ekipa sa terena uživo donosi uživo korisne informacije.Bojana Čađenović pored servisnih informacija izvještava:
-sa bazena sporstkog centra “Morača”, informiše o kućnom redu bazena i o školi sportskog plivanja;
-iz Gimnazije “Slobodan Šekrović” gdje će se okupiti generacija koja slavi 50 godina mature;

-sa časa joge na otvorenom;

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Bangkok. Predstaviće nam hram Wat Arun.. Kada je kralj Taksin došao u Bangkok sa svojim trupama, utočište im je postao Wat Arun. Hram je dobio ime po indijskom Bogu zore Arunu i znači Hram zore, a nalazi se na obali rijeke Chao Praya. Usprkos imenu, hram je najljepše pogledati iz broda na zalasku Sunca kada je sunce iza hrama i daje mu poseban sjaj. Hram je napravljen od porculanskih komadića s kineskih teretnih brodova koji su dolazili u Bangkok.

U redovnoj kulinarskoj rubrici “Ukusi jutra”, šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet: Grčki namaz Tirokafteri.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније