Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

17. 06. 2019. 22:13 >> 22:13

U JUTARNJEM

O radnom vremenu i pojavi zmija

Tema Jutra: Radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Odbor za planiranje i uređenje prostora, komunalno stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine dao je na nedavno održanoj sjednici “zeleno svjetlo” na Predlog odluke o radnom vremenu.

 

U emisiji govorimo o:

-Pojavi zmija u naseljenim područjima.Nakon sto je na plaži Buljarice primijećena zmija, slična situacija dogodila se i u Podgorici kada su reagovali vatrogasci jer se zmija nalazila u motoru jednog automobila.Visoke temperature i manjak kiše utiču na njihovu povećanu brojnost jer, tražeći sklonište, zmije često zalutaju u kuće, ostave i garaže.Da li su naše zmije bezopasne, kada susret sa zmijom može biti koban i kako se ponašati u jednoj takvoj situaciji, čućemo od herpetološkinje Lidije Polović.

- U kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o nedavno usvojenim Izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti.Zakonom su predviđene novčane kazne za nepoštovanje grba, zastave i himne Crne Gore.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Zoran Jovetić.

- Osiguranju plovila u Crnoj Gori. Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore i ove godine, u jeku nautičke sezone, podsjeća sve korisnike i vlasnike plovnih objekata da je Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju,  utvrđena obaveza osiguranja vlasnika plovnih objekata za štete pričinjene trećim licima.

- Naučno-istraživačkim projektima Univerziteta Donja Gorica.

- Mladoj, vjerovatno i jedinoj djevojčici u Crnoj Gori koja gusla i pjeva uz gusle.U pitanju je Jelena Miljanić iz Banjana, kraj Nikšića.Jelena je učenica sedmog razreda OŠ “Janko Bjelica” iz Donjih Crkvica.Kaže da se bori sa predrasudama ali da ne odustaje od guslanja.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o instaliranju punioca za električne automobile, uspjehu gimnazijalke sa Cetinja,Sajmu radinosti i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka   će informisati o:

- Akciji Uprave policije “Ljeto 2019“.Štab operativne akcije, čiji je zadatak da osigura bezbjednu ljetnju turističku sezonu je formiran, a crnogorskim policajcima ove sezone u aktivnostima na primorju pridružiće se 16 kolega iz šest država.

- Danu najboljih u podgoričkoj Gimnaziji

- Aktivnostima Udruženja Roditelji

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

 

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније