Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 06. 2019. 22:06   >>  22:09

U JUTARNJEM

Da li nam je potrebna pomoć u detoksu

Tema Jutra: Ako znamo da naše tijelo samo sebe detoksuje, da li nam je zaista potrebna pomoć u detoksu i kakav? Gošća Jutra - magistar farmacije Ivana Gojković, prvi internacionalni sertifikovani Health Coach u Crnoj Gori.

U nastavku:

U redovnoj rubrici Savjeti kardiologa tema: Reanimacija kod srčanog udara kada se desi bilo gdje. Koje su nove smjernice?

EU kutak posvetićemo Programu obrazovanja državnih službenika za strateško planiranje koji predstavlja važan mehanizam za unapređenje sistema planiranja politika i snažnije sinergije svih crnogorskih institucija koje ih kreiraju i sprovode.Trideset polaznika koji su uspješno završili prvi ciklus Programa obrazovanja dobili su sertifikate. Program je organizovao Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore u saradnji sa Upravom za kadrove, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori. Iz Generalnog sekretarijata Vlade CG naše gošće biće Almedina Vukić i Jovana Bulatović.

Koliko nam se puta dogodilo da tražimo rješenje za svoje probleme bilo da je u pitanju zdravlje, napetost, nesanica, nelagoda pred ispit, strahovi, poroci, prekomjerna kilaža, neuspjeh u emotivnim odnosima...? Probali smo puno tehnika ali nismo riješili svoj problem i često mislimo da je to jednostavno "jače od nas"? Da li hipnoterapija može da pomogne pitaćemo hipnoterapeutkinju Tatjanu Beočanin.

Gost Jutra - nova zvijezda francuskog džeza -mladi džez kompozitor i pijanista Gregori Priva (Gregory Privat).

Festival klapa održaće se od 27-30.juna, a Festival gudača, jubilarno deseto izdanje muzičkog segmenta Kotorskog festivala pozorišta za djecu, najveće manifestacije  ovog tipa u Crnoj Gori, održaće se od 02-09. jula u Perastu. Sa programom će nas upoznati direktorica Festivala gudača Marina Dulović.

Predstavićemo Knjigu "Ja sam život" autorsko djelo spisateljice Doris Nikolić, naše gošće, koja predstavlja zbirku istinitih priča iz njenog i života njeniih čitateljki koje su dale pristanak da ih u knjizi opiše.

Muzička premijera: Budvanski hip hop sastav "Most Wanted", koji čine Stefan Ražnatović (Stefanegro) i Petar Jablan (Dijablo) predsatviće novi spot "O njoj".

Teniser Tomaš Pejanović (18), nekada crnogorski državni prvak, imao je veoma uspješnu godinu na Floridi, SAD. Bio pravi ambasador crnogorskih mladih učenika i sportista. Školi je donio titulu koju su dugo čekali u dublu sa drugom iz škole- osvojili su državno prvenstvo srednjoškolaca Floride. Tomaš će biti gost Jutra.

Sredinom juna, antifašisti iz zemalja bivše Jugoslavije na Tjentištu su obilježili godišnjicu legendarne bitke na Sutjesci. Povodom 30 godina jedne od najdramatičnijih bitaka tokom Narodnooslobodilačkog rata, u Muzeju revolucije u Beogradu, 1973. priređena je velika izložba ratnih fotografija, dokumenata i svjedočanstava, pod nazivom "Vrijeme Sutjeske".

Tom prilikom snimljena je i emisija sa preživjelim učesnicima i svjedocima bitke na Sutjesci koju možete pogledati u TV arhivu (subota, 12.05h, TVCG1). U Jutarnjem insert iz emisije “Vrijeme Sutjeske i sjećanje narodnog heroja Sava Orovića.

Bojana Čađenović sa terena uživo pored redovnih servisnih informacija:

-o bezbjednosti na pružnim prelaziama u Crnoj Gori razgovara sa generalnim direktorom Direktorata za željeznice Ministarstva saobraćaja i pomorstva Milanom Bankovićem;

-razgovara sa veoma popularnom egipatskom glumicom i modelom,Tarom Emad, porijeklom iz Danilovgrada, koja ovih dana boravi u Crnoj Gori;

-izvještava iz Instituta Konfucije, sa takmičenja u poznavanju kineskog jezika i kulture "Kineski most" za srednjoškolce, koji se ove godine održva pod nazivom "Naučite kineski, stvarajući svijetliju budućnost";

Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće farfale sa spanaćem i kozjim sirom.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u jedno od najnepristupačnijih i najskrovitijih područja na svijetu, na Tibet. Uprkos nepovoljnom geografskom položaju i saobraćajnoj izolovanosti, tu se potpuno samostalno razvila jedna od najvećih svjetskih civilizacija. Lasa je u 7. vijeku postao glavni grad tada ujedinjene države Tibet. Iz njega su zemljom do 17. vijeka vladali kraljevi, a poslije toga redom dalaj-lame sve do 1959. godine.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena, redovne rubrike: Pregled dnevne štampe, Dogodilo se na današnji dan, Okom gledalaca, Kulturni vodič, meridijani, bioskop, priče sa portala www.rtcg.me, Dječiji kutak, Ukusi Jutra...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније