Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

23. 06. 2019. 22:11   >>  22:11 1

U JUTARNJEM

Podsticaj turizma, bezbjednost plaža, izmjene Zakona o PIO

Tema Jutra biće Izmjene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju. Generalni sekretari Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata, pozvali su predstavnike izvršne vlasti da što prije u skupštinsku proceduru pošalju predložene izmjene i dopune Zakona o PIO-u, koje su od prošle godine, predmet usaglašavanja među socijalnim partnerima. Čelni ljudi dviju najvećih sindikalnih organizacija u Crnoj Gori, nezadovoljni su dosadašnjom dinamikom usvajanja tog propisa.

U programu "Dobro jutro Crna Goro"  i o sljedećim temama:

- Javnom pozivu za Program podsticajnih mjera za oblast turizma, koji su raspisali Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija.Vrijednost Programa je 800.000 eura, a mjere bi trebalo da doprinesu unapređenju turističke ponude, povećanju prihoda u turizmu, produžetku sezone i povećanju zaposlenosti stanovništva.

- Mjerama koje se preduzimaju u cilju obezbjedjivanja gradskih plaža, na rijekama i moru. Koliko su bezbjedne naše plaze, koje ih službe osiguravaju, koje opasnosti vrebaju pod vodom i kako da se ponašamo tokom sparnih dana.To nam otkriva Veselin Mijajlović- direktor Regionalnog centra za podvodno deminiranje i obuku ronilaca.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom "Plodovi Jutra" govorimo o Zelenoj rezidbi voćaka i proredjivanju plodova u toku ljeta.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Rajko Grozdanić iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Aktuelnim programima Američke privredne komore u Crnoj Gori. U pitanju su Program stažiranja i promocija devete generacije i Program partnerstva za bolje poslovno okruženje koje realizuju sa nekoliko ministarstava u Vladi.

- Apelu koji je Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica uputila Glavnom gradu po pitanju upućene inicijative za izgradnju groblja za kućne ljubimce. Podsjećaju da je inicijativa naišla na ogromnu podršku građana Podgorice, a pogotovo vlasnika kućnih ljubimaca koji imaju ogroman i nerješiv problem u momentu kada njihov kućni ljubimac ugine.

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o izgradnji kružnog toka u Baru, uredjenju javnih površina u Podgorici, ponudi na zelenim pijacama i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Šekularac će informisati o:

- Memorandumu o razumijevanju između Ministarstva prosvjete i Peace Corps-a, kojim će od januara 2020. godine volonteri tog programa, podržanog strane od Vlade SAD-a, pružati podršku u realizaciji nastave engleskog jezika u crnogorskim školama.

- Školi jahanja, konjickog kluba "Kadina"

- Filmskoj reviji KIC-a "Budo Tomović"

- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније