Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

07. 07. 2019. 21:55 >> 22:00
1

U JUTARNJEM

O ukidanju istorije i geografije kao obaveznih predmeta

U emisiji govorimo o:

- Javnom pozivu Kraljevine Norveške koja je izdvojila 350 000 eura za otvaranje noviih radnih mjesta u Crnoj Gori.

Javnim pozivom se pruža podrška novim preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, u okviru projekta "Norveška za vas–Crna Gora“.

-Tema Jutra: Smanjenje fonda časova ili prebacivanje nekih opšteobrazovnih predmeta, kao što su istorija, geografija i sociologija u grupu izbornih.Nakon vijesti da srednje strucne skole imaju u planu novu metodologiju rada, profesori istorije i geografije, zatražili su od Nacionalnog savjeta za obrazovanje da na sljedećoj sjednici donesu odluku, odnosno da preispitaju ranije usvojenu metodologiji za izradu programa za srednje stručno obrazovanje.Nakon njih, oglasila se i Studentska inicijativa i apelovala na Ministarstvo prosvjete da ne ukida pomenute predmete jer bi ubrzo, kako navode, smisao postojanja Filozofskog fakulteta UCG bio doveden u pitanje. 

-Zapošljavanju bivših zatvorenika. U crnogorskom društvu prisutan je visok stepen diskriminacije prema bivšim zatvorenicima i neophodno je raditi na smanjenju stigme.Iz tog razloga, Zavod za zapošljavanje nudi pomoći osobama koje su odslužile zatvorsku kaznu.

- Halal turizmu.Taj oblik turizma se svakim danom sve više razvija i zauzima značajnije mjesto u sveukupnoj turističkoj industriji, a može obogatiti i turističku ponudu Crne Gore.Predviđanja su da će do 2020.godine vrijednost tržišta halal turizma iznositi 200 milijardi američkih dolara.Zato razvoj tog oblika turizma postaje sve važniji, posebno za zemlje gdje je turizam strateška privredna grana.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o Suzbijanju ambrozije.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati prof.dr Danijela Stešević sa Prirodno-matematičkog fakulteta. 

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o aktivnostima lokalne samouprave u Baru, problemu sa napajanjem vode na Kakarickoj gori, kupalištu na Cijevni i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andrea Šekularac će informisati o:

- Piot projektu Ministarstva zdravlja. Ljekari će od školske 2019-2020. godine, osnovcima predavati dio časova iz predmeta Zdravi stilovi života koji se odnose na polno prenosive bolesti, HIV, ishranu i mentalno zdravlje.

- Konkursu Ministarstva kulture koji je namijenjen dizajnu muzejskih suvenira.
- Redu vožnje gradskog autobuskog prevoza u Glavnom gradu.
- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za Hitnu medicinsku pomoć.

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније