Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

15. 07. 2019. 22:05 >> 22:04

U JUTARNJEM PROGRAMU

O tužbama deponenata Atlas i IBM banke

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Tužbama deponenata Atlas i IBM banke upucenim Osnovnom sudu zbog rješenja o isključivanju iz prava na isplatu garantovanih depozita.Do 3. jula za 8.690 deponenata Atlas banke, u koju je Centralna banka uvela stečaj 5.aprila, isplaćeno je 68,28 miliona eura. Deponentima IBM isplaćeno je 19 miliona

-Tema Jutra:Naknada štete opštinama koje je nedavno pogodilo olujno nevrijeme. Štab za vanredne situacije Opštine Ulcinj je preliminarno procijenio da je nevrijeme koje je pogodilo taj grad prethodnih dana izazvalo milion i 245.000 eura štete.Opširnije u razgovoru sa ministarkom bez portfelja u Vladi Crne Gore i predsjednicom Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda, Marijom Vučinović.

- Priznavanju diploma iz inostrastva.Diploma izdata na fakultetu sa licencom ubuduće neće biti garant da će ona biti priznata u Crnoj Gori, jer Ministarstvo prosvjete radi na unapređenju sistema priznavanja inostranih dokumenata.

- Ljetnjoj školi iz oblasti molekularne biologije koju organizuje Ministarstvo nauke u saradnji sa EMBL-om i Institutom za biologiju mora.Tema Ljetnje škole je sekvencioniranje jedarnog materijala pojedinačnih ćelija

- U kontakt rubrici utorkom “Pitajte advokata” govorimo o primjeni Zakona o etažnoj svojini.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati advokat Željko Braletić.

- Okruglom stolu na temu “Klimatske promjene u zaštićenim područjima“.Budući da klimatske promjene predstavljaju značajan rizik i izazove za zaštićena područja i njihove prirodne vrijednosti, cilj je skretanje pažnje na osjetljivost najvrijednijih prirodnih područja i ekosistema u CG na sve izraženije klimatske promjene i iniciranje dijaloga i saradnju svih elevantnih strana o uticaju klimatskih promjena na zaštićena područja.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o humanistima iz Rožaja, biciklijadi u Pljevljima, prekograničnoj saradnji sa nevladinim organizacijama i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Andjela Ralević će informisati o:

- Aktivnostima Centra za zaštitu potrošača, CEZAP
- Sedmičnim projektima Razvojnog centra Udruženja “Roditelji“
- Reviji “Filmski snovi-gledaoci biraju“ u organizaciji KIC-a “Budo Tomović“
- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković

Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније