Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

21. 07. 2019. 22:21 >> 22:32

U JUTARNJEM

O problemima pri legalizaciji objekata

U Jutarnjem programu govorimo o:

- Novom problemu za vlasnike bespravno izgrađenih objekata. Pojedinim vlasnicima nelegalnih objekata u Podgorici prekinuta je procedura za legalizaciju jer je utvrđeno da su izgrađeni na području detaljnih urbanističkih planova koje je Ustavni sud još 2017.proglasio nevažećim, a za koje Glavni grad još nije usvojio novu plansku dokumentaciju. Zbog navedenih razloga prekinuti su procesi legalizacije za građane sa područja Ibričevine, Tološa 2, Zagoriča 5, Murtovine, Drača.

-Tema Jutra: Pritužbe na kvalitet zdravstvenih usluga i novi koncept zakazivanja specijalističkih pregleda. U prvoj polovini godine, zaštitnicima prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama i Ministarstvu zdravlja podnijeto je 2.073 prigovora pacijenata, od čega je 2.013 pritužbi podnijeto zaštitnicima prava pacijenata, a 60 Ministarstvu.U emisiji govorimo i o Platformi za zakazivanje specijalističkih pregleda na sekundarnom i tercijarnom nivou zdravstvene zaštite.Podsjetimo, izabrani ljekari više ne mogu da zakazuju specijalističke preglede kod specijaliste koji je zakazao kontrolni pregled pacijentu već isključivo po sistemu prvog slobodnog termina koji postoji u elektronskoj bazi.

- Upotrebi termalne kamere u cilju sprečavanja nelegalnog ribolova u NP Skadarsko jezero.Sa direktorom JP Nacionalni parkovi CG, Elvirom Klicom, razgovaraćemo i o adaptaciji objekta u botaničkoj bašti Dulovine i ljetnjoj turističkoj sezoni u našim zašticenim područjima.

- Novom trendu promjene prezimena.U 2019.godini,124 Crnogorca uzela su ženino prezime, pokazuju podaci MUP-a.Zanimljivo je da broj muškaraca koji mijenja prezime sa godinama raste.Tako je 2016. bilo 238 muškaraca koji su se odlučili na taj korak, u 2017. 301, a prošle godine čak 365 osoba muškog pola

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o Premijama za priplodne nazimice i krmače, licencirane bikove, licencirane pastuve i za utovljenu junad.Premije su isplaćene za prvu polovinu godine držaocima koji su ispunili uslove predviđene Agrobudžetom za 2019.Na pitanja gledalaca u studiju će odgovarati Gojko Babović iz Službe za savjetodavne poslove u stočarstvu, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Ljetnjoj posjeti plavskoj opštini..Kakva je situacija u jeku sezone i kako je osmišljena ovogodišnja turistička ponuda, za Jutarnji program govore direktorka TO Plav, Samira Canović i Vlado Kneževic, direktor Centra za kulturu ”Husein Bašić”.

Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o otvaranju Narodne kuhinje u Nikšiću, ljetnjoj sezoni u Baru i Virpazaru, posjetama Lipskoj pećini i mnoge druge.

- Naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena.Osim servisnih informacija u prvom satu emisije, novinarka Nataša Vukajlović će informisati o:
- Dostupnosti vakcine protiv Hepatitisa B za djecu i odrasle u domovima zdravlja
- Koncertu Medjunarodnog hora mladih TURKSOY u organizaciji Instituta Yunus Emre i Medj.turke kulturne organizacije u okviru festival Budva Grad teatar
- Krivičnim prijavama Službe zaštite i spasavanja zbog izazivanja požara većih razmjera
- Naša dežurna ekipa će posjetiti i Zavod za hitnu medicinsku pomoć

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније