Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 08. 2019. 21:59   >>  21:58

JUTARNJI PROGRAM

Tema jutra - koliko nam je odmora dovoljno?

Tema Jutra: Koliko nam je odmora zaista dovoljno da se dnevnoj rutini vratimo napunjenih baterija? Koji biološki, a koji psihološki momenti utiču na to da odmor zaista bude odmor? Naša gošća biće psihološkinja Tijana Ignjatov.

 

Koleginica Nataša Vukajlović uživo izvješatava iz otvorenog studija u Tivtu.

Ugostićemo autora jedne od 11 ideja podržanih putem konkursa „Kreativna Crna Gora“ Vitomira Vukovića iz Kotora. U pitanju je projekat „Plaforma“, u okviru kojeg Vuković u svojoj radionici izrađuje drvene barke – koje su dio nematerijalne baštine Crne Gore.

Govorićemo i o izložbi “Sačuvano blago dobrotskih palata” –koja je postavljena i u Galeriji solidarnosti u Starom gradu u Kotoru. U organizaciji OJU „Muzeji”, predstavljen je dio dragocjene zaostavštine porodice Radimir iz Dobrote. Autorke su etnološkinje Dragana Lalošević i Danijela Đukić.

Šefica naše kuhinje Slađana Šoć inače dobitnica nagrade “Wild Beauty Awards” bila je učesnica festivala hrane “National Geographic Traveller Food Festival” koji je održan u Londonu. Posebnu pažnju posjetilaca privukla je polučasovna radionica kuvanja u okviru koje je Slađana Šoć na posebno osmišljenoj pozornici za ovu namjenu, pred zainteresovanom publikom, demonstrirala spremanje crnogorskog kačamaka. Biće gošća Jutra.

Danas je sve više mladih ljudi koji odlaze vani da studiraju i tako nalaze svoje životne puteve. Jedni se vrate u Crnu Goru dok drugi shvate da je život negdje drugdje. Ana Knežević je završila Moskovski državni institut medjunarodnih odnosa MGIMO, poznatiji kao ruski Harvard i bila jedan od najboljih studenata. Ana za naš program kaže da obožava Crnu Goru i Rusiju i još uvijek ne zna gdje će je život odvesti.

Nas istaknuti reditelj Radoslav T. Stanisic  nagradjen je Velikom Poveljom Leotara -za vjesto ostvarivanje spone izmedju filmskih klasika i nove generacije balkanskih autora - Na  Filmskom festivalu mediteranskog i evropskog filma u Trebinju. Ovo je peta  Specijalna nagrada za Stanisicev film "Neprilagodjeni filmski grof" , koji je realizovan u produkciji RTCG. Stanišić će biti gost Jutra.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u novu avanturu, u Uzbekistan u Termez (Termiz), glavni ggrad vilajeta Surkondar, na Amu-Darji granici s Avganistanom..Grad je bogate prošlosti, čiji se ostaci još uvijek mogu vidjeti na njegovoj periferiji, a najvažnije su ruševine starog Termeza i budističkog kompleksa koje je 1220. sravnio sa zemljom slavni Džingis Kan. Poznat je i po visokim temperaturama...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније