Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila B.B. ]

08. 09. 2019. 22:13   >>  22:16

JUTARNJI PROGRAM RTCG

O zakupu ulcinjske Solane

U emisiji Jutarnjeg programa govorimo o drugom javnom pozivu za Programsku liniju za razvoj preduzetništva, koji raspisuje Ministarstvo ekonomije, kao i produžetku ugovora o zakupu ulcinjske Solane "Bajo Sekulić".

U saradnji sa Investiciono razvojnim fondom Crne Gore, Ministarstvo ekonomije realizuje Programsku liniju namjenjenu mladim ljudima i potencijalnim preduzetnicima da krenu u preduzetničke vode, a postojećim preduzećima koja posluju do godinu, da unaprijede svoje poslovanje kroz određene mjere nefinansijeske i finansijske podrške. 

Tema Jutra je produžetak ugovora o zakupu ulcinjske Solane. Nacionalni parkovi Crne Gore i ulcinjska Solana u stečaju, zaključili su treći aneks ugovora o zakupu, čime se produžava ugovor o zakupu na period od godinu, odnosno od 24. avgusta. Iz NPCG su najavili da će pripremiti predlog programa upravljanja za naredni jednogodišnji period u cilju zaštite biodiverziteta Parka prirode ulcinjske Solane.

U Jutarnjem programu bavimo se i pozivu za dostavljanje projekata koji je posvećen srednjim školama koje će moći da sa projektnim idejama apliciraju za sredstva. Poziv će trajati do 16. oktobra, a Regionalna Kancelarija za saradnju mladih u Crnoj Gori će realizovati niz propratnih aktivnosti kako bi informisala ciljne grupe o mogućnostima koje taj poziv nudi, ali i konkretno ojačala kapacitete upravo srednjih škola za razradu projektnih ideja i adekvatnu implementaiju aktivnosti interkulturanih programa razmjene mladih.

U kontakt rubrici ponedjeljkom, "Plodovi Jutra" govorimo o berbi grožđa. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Ljiljana Pajović iz Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

U emisiji se bavimo i novim izdanjem Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT). Ovogodišnji FIAT počinje 9, a završava 17. septembra hepeningom, odnosno omažom poznatom crnogorskom pozorišnom reditelju i jednom od osnivača FIAT-a Slobodanu Milatoviću.

U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o obavezama biciklista koje svoje prevozno sredstvo koriste u vozovima, posjeti Lipskoj pećini, Farmi magaraca u Danilovgradu, kampu "Oaza" u Nacionalnom parku Lovćen i mnoge druge.

Naša dežurna ekipa sa terena izvještava sa brojnih lokacija. Koleginica Bojana Čađenović će informisati o:

- Završenoj tenderskoj proceduri za nabavku vakcine protiv sezonskog gripa. Iz Instituta za javno zdravlje ćemo čuti preporuke za građane.

- Novom servisu podrške koji je pokrenula Pošta Crne Gore. U pitanju je Brza dostava za onlajn šopove.

- Očekivanim meteo prilikama za narednu sedmicu.

- Najnovijem izvještaju ljekara iz Urgentnog centra Kliničkog centra CG

Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani...

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Ljiljana Savić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније