Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

[ Objavila: M.M ]

06. 10. 2019. 21:57 >> 22:01
1

U JUTARNJEM

O obilježavanju mjeseca borbe protiv raka dojke

U emisiji govorimo o:

 

- Postignutom dogovoru izmedju Ministarstva prosvjete Univerziteta CG i studenata magistarskih studija. Podsjetimo,studenti su pred početak nove akademske godine obaviješteni da moraju da plate dodatnih hiljadu eura ukoliko žele da dovedu započete studije do kraja odnosno odbrane magistarsku tezu ili će biti ispisani. Nakon apela da se riješi njihov status,u petak je odlučeno da taj nivo obrazovnog procesa bude završen bez dodatnih troškova.

- Kontroli stranih diploma. Diplomci fakulteta van granica CG tvrde da je Ministarstvo prosvjete obustavilo priznavanje diploma stečenih u inostranstvu od jula, čime, kako su poručili, krši Lisabonsku konvenciju i važeće nacionalne propise o nostrifikaciji obrazovnih isprava.Tim povodom, gošća Jutra biće Mubera Kurpejović-generalna direktorka Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete. 

-Tema Jutra: Mjesec borbe protiv kancera dojke. Cilj obilježavanja ružičastog Oktobra je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izliječenja.

-Aferi Cryo Save.

Nakon sto je saopšteno da je predstavništvo banke ćelija ”Cryo Save”, u kojoj je oko 2.000 roditelja dalo na čuvanje matične ćelije, ugašeno prije dvije godine u Crnoj Gori, provjeravamo kakva su prava građana koji su se odlučili za čuvanje matičnih ćelija preko tog predstavništva.

- U kontakt rubrici ponedjeljkom “Plodovi Jutra” govorimo o radionicama na temu Politike kvaliteta za proizvođače poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda Kolašina i Nikšića. Na pitanja gledalaca u studiju odgovaraće Merisa Čekić načelnica Direkcije za politiku kvaliteta u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

- Radu Gradskog pozorišta na čijem je čelu odnedavno Stevan Koprivica-dramski pisac, dramaturg, scenarista, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu i Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.Koprivica će biti naš gost.
Najavljujemo:

- U Jutarnjem programu možete pogledati i priče o obnovi seoske škole u Bijelom Polju, radu ekonomske škole za prvake, projektu Gradjanske alijanse, pravnoj pomoći za tražioce azila i mnoge druge.

- Naša dežurna ekipa sa terena izvještava sa brojnih lokacija.Osim gradskih aktuelnosti u prvom satu, koleginica Andjela Ralević će informisati o: 

- Radovima na uređenju fasade na zgradi “Maša”, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, koja će uskoro dobiti novi izgled.

-.Prvoj generaciji polaznika Škole pčelarstva koja se održava u Kući meda u Danilovgradu.1. oktobra je počela sa nastavom

- Situaciji sa životinjama u privatnom skloništu “Mali Veliki Raj” na Pričelju.Iz NVO “Prijatelji životinja Podgorica” kažu su ugrožene i da je pitanje trenutka kada će početi da umiru od gladi.Pozvali su nadležne institucije, sa akcentom na Glavni grad, da se odmah uključe u rješavanje tog problema.

-Najnovijem izvještaju ljekara iz Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć

- Uz servisne informacije, aktuelne priloge, gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG Servis, Okom gledalaca, Vodič događaja iz kulture, Meridijani....

Urednica i voditeljka emisije: Marija Marković
Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić 
e-mail: jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније