Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

10. 10. 2019. 22:03   >>  22:07

U JUTARNJEM

O elektičnim trotinetima

U emisiji govorimo o:

- o Fondu za kvalitet i talente Ministarstva prosvjete. Ove godine budžetom je opredjeljeno čak pola miliona eura za učenike i nastavnike. Gost u studiju biće Ministar prosvjete Damir Šehović koji će detaljnije govoriti o ovogodišnjem Fondu. Imaćemo i priču učenika, prošlogodišnjih dobitnika...

- reumatskih oboljenjima. Svjetski je dan borbe protiv artritisa. Ne zna se koliko ljudi u Crnoj Gori boluje od reumatskih bolesti. Podizanje svjesti o ovome je veoma bitno, a bitno je i da zdravstveni sistem adekvatno odgovori ovom izazovu. Da li ima dovoljno ljekova za ljude koji boluju od reumatskih oboljenja, i da li su besplatni govoriće nam Igor Medojević, predsjednik Udruženja za pomoć oboljelima od reumatskih bolesti Crne Gore.

- elektičnim trotinetima. Sve ih je više na ulicama, pri tom, pod znakom pitanja je bezbednost, kako onih koji ih voze, tako i onih koji su drugi učesnici u saobraćaju. Zakonskih regulativa za elektične trotinete Crna Gora još nem. Ovom temom bavićemo se u Jutarnjem programu sa saobraćajnim stručnjakom Radojem Vujadinovićem.

- ženskom košarkaškom klubu Budućnost Bemax. Treća sezona je na pomolu, a djevojčice 2007. godište i mlađe mogu se upisati. “Uživaj u igri pod obručima, dođi da se zajedno družimo, učimo nove košarkaške lekcije i budemo dio Budućnosti! Čekamo te”- moto je ovog kluba za djevojčice. Ugostićem i dio ove mlade ekipe, koja će nam pričati o svojim uspjesima ali i vrlo brzom početku nove sezone.

-takmičari kluba CrossFit Arena iz Tivta, Stefan Bjelić, Milija Božović i Marko Krivokapić, kvalifikovali su se za evropsko takmičenje u CrossFit-u, Greek Throwdown 2019, koje se održava od 1. do 3.novembra u Grčkoj na olimpijskom stadionu Pampeloponnisiako. Naš gost biće Stefan Bjelić, koji će nas uvesti u ovu sportsku priču međunarodnog karaktera.

Najavljujemo:

- naši dežurni reporteri redovno izvještavaju sa terena. Novinarka Andrea Lekić informisaće nas o gradskim aktuelnostima, biće i na brdu Gorica, a učenici iz elektortehničke škole “Vaso Aligrudić” napravili su web aplikaciju “Budi vojnik” pa će nam Andrea uz njih približiti i tu priču.

- uz servisne informacije, aktuelne priče gledaćete i redovne rubrike: Dječiji kutak, PG servis, Kulturni vodič...

Urednik i voditelj emisije: Boris Šarančić

Urednica Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnji@rtcg.org

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније